DEATH METAL SPEKTAKL: Grave i Entombed A.D. u oktobru u Sarajevu

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

entombedgrave

Sarajevo Metal Fest Promotions je prije tri sata objavio fantastičnu najavu – u Sarajevo dolazi death metal karavan kojeg čini elita švedskog staroškolskog death metala; u Sarajevo stižu Grave i Entombed A.D.!

Iako su putem oficijelne Facebook stranice izjavili da uskoro slijedi više informacija, ono što je važno u cijeloj ovoj priči je da je poznat datum i mjesto održavanja. Koncert će se održati 7.10.2014. u klubu Sloga.

Grave, kao i Entombed A.D. su jedni od najznačajnijih predstavnika švedskog death metala. Osnovani su 1988. godine u gradu Visby, a dosad su izdali dvanaest studijskih albuma, od kojih je posljednji “Endless Procession of Souls” hvaljen od publike i kritike kao jedno od najboljih metal izdanja 2012. godine. 2013. godine objavili su i EP “Morbid Ascent”.

Mnogi su postavili pitanje da li je Entombed A.D. zapravo isti bend kao Entombed. Odgovor je – jeste! Zbog komplikovanog spora oko imena koje je vlasništvo četiri člana Entombeda i koje se ne smije koristiti do daljnjeg, legendarni vokal LG Petrov nastavio je karijeru Entombeda pod novim imenom – Entombed A.D.! Njihov novi studijski album izdat će 4.8.2014. godine izdavačka kuća Century Media Records; album “Back to The Front” sadrži jedanaest pjesama i očekuje nas opus koji lomi kosti, tvrde članovi Entombed A.D.-ja.

Prisjetimo se dva klasika:

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content