Bliže se koncerti Neurosisa i Kylese u Hrvatskoj

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

neurosis010714

Ko čeka, taj i dočeka, ali se i načeka – Neurosis konačno stiže u komšiluk! U organizaciji Distune Promotiona, kultni američki metal bend Neurosis stiže u Zagreb 1. jula ove godine. Koncert će se  održati u zagrebačkom Pogonu Jedinstvo, a karte po pretprodajnoj cijeni od 155kn (cca 20€; odnosno 190kn/25€, koliko će koštati na dan koncerta), možete nabaviti u zagrebačkom Dallas Music Shopu, ali i putem web sajta Entrio.hr.

Neurosis je osnovan krajem 1985., a u njihovoj muzici možete primjetiti utjecaje sludgea, dooma, hardcore punka, ali i progressive rocka i industriala. Štaviše, Neurosis mnogi smatraju i začetnicima post-metal žanra.

Bend je u svojoj dugogodišnjoj karijeri objavio 10 studijskih albuma, a posljednji, pod nazivom “Honor Found in Decay” su izdali prije dvije godine, za vlastitu izdavačku kuću Neurot Recordings.

A samo tri dana nakon zagrebačkog koncerta Neurosisa, Rijeka će na drugom izdanju Delta Summer Street Session Festivala  ugostiti sludge metal bend Kylesu, u organizaciji Udruge Ri Rock, Udruge Škatula i Distune Promotiona, inače zaslužnih i za fenomenalni  koncert Red Fanga, održanog početkom februara u riječkom klubu Palach (na koncertu smo se i sami zatekli pukom srećom i bilo je, jednom riječju – fenomenalno!).

kylesari

Kylesa je osnovana 2001. godine gradu Savannah u američkoj saveznoj državi Georgia, a do sada su izdali 6 full-length albuma. Na aktuelnoj turneji promovišu svoje posljednje studijsko izdanje, prošlogodišnji album “Ultraviolet”, sa kojeg ste nekoliko pjesama mogli čuti i u našoj emisiji. A iako ih kategoriziraju kao sludge metal bend, Kylesa u svoju muziku unosi i brojne elemente drugih žanrova, što na kraju zvuči posebno interesantno kako zbog činjenice da u bendu sviraju dva bubnjara, tako i zbog odličnog vokala lidera benda, vokalistice i gitaristkinje Laure Pleasants.

Kada je riječ o predgrupama, Kylesi će u Rijeci 4. jula društvo praviti još dva benda. Lazer/Wulf sviraju neobičnu mješavinu žanrova, a organizatori koncerta ih opisuju kao “matematički zle, žestoke, ali i na trenutke funky”. Lazer/Wulf tek treba izdati svoj prvi full-length album, ali iza sebe imaju jedan demo album, “Void That Isn’t”, kao i EP “There Was A Hole Here, It’s Gone Now”. Sa druge strane, riječki bend Uma Thurman svira klasični instrumentalni stoner rock/metal, a iza sebe imaju dva full-length izdanja – “Uma Thurman” iz 2011. i “I am the High Fucking Pristess” iz 2014.

Pročitaj i ovo:  Hellfest 2024 - Objavljena lista bendova

A ukoliko se nekim slučajem ili, još bolje, sa posebnom namjerom zateknete u Rijeci 4. jula, karte za koncert Kylese, Lazer/Wulfa i Ume Thurman, koji se održava na igralištu preko puta parkinga Delta u samom centru grada, možete nabaviti u Dallas Music Shopu u Rijeci, po cijeni od 100kn (80kn u pretprodaji), ili na web sajtu Entrio.hr.

Dženan Suljević
Dženan Suljević
Dženan je pod ISK zastavom proveo najviše vremena na poziciji urednika ISK radijske emisije. Povremeno piše za ISK Web Magazin i posjeduje mnogo više konzola nego slobodnog vremena.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content