Otkazan sarajevski koncert Crowbara!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

crowbar1

Sasvim iznenada i na razočarenje mnogih, Comrade Booking je objavio da je sarajevski koncert Crowbara otkazan. Koncert se trebao održati večeras uz podršku banjalučkog Tankera u amfiteatru Doma mladih.

Ovo su predstavnici Comrade Bookinga objavili na službenoj Facebook najavi koncerta (prenosimo bez lektorisanja):

Dragi svi koji su htjeli doći,

Koncert je otkazan. Razlog otkazivanja je ozbiljno trovanje jednog člana benda, tačnije basiste. Od 05:00 ujutro su u bolnici (čitava ekipa Crowbara), i oko pola 12 nam je javljeno da su šanse da stane na noge gotovo minimalne, te da će vidjeti da li će moći nastupati, što se malo kasnije ispostavilo nemogućim . Još se ne zna da li će bend moći da nastavi ovu turneju općenito. Rekli su čim prije objaviti na oficijelnoj stranici – a prije toga vas molimo za razumijevanje. Ovo nam je palo kao sto postotno iznenađenje, budući da smo uradili promociji i pripremu koja je trajala danima da se ostvari. Danas je sve spremno. Oko nas se nalazi čitav katering koji smo sami pravili 2 dana, ugovori sa prostorom i bendom su potpisani već prije nekoliko mjeseci, i već ovako smo izgubili popriličan iznos za koji ne znamo da li će nam biti vraćen od strane menadžmenta benda. Bio vraćen ili ne, svi koji su kupili ulaznice za ovaj istinski prejak koncert (što pokazuje broj kupljenih ulaznica u posljednji čas sinoć) će dobiti novac natrag početkom iduće sedmice (više informacija o tom u narednih nekoliko sati).

Ostali smo stajati ovdje zatečeni i ne znamo šta nam je raditi. Iako se radi o situaciji na koju bend i mi ne možemo uticati, osjećamo se apsolutno poraženo i sav ovaj rad (koji je trajao mjesecima) i trud je bio uzaludan.

Najviše nam je žao radi ljudi koji su dolazili iz drugih država – Srbije, Makedonije, Bugarske i Hrvatske, a i iz drugih gradova BiH. Ljudi, riječi opisati ne mogu šta bi sve dali da se neko čudo desi, da basista stane na noge i da se ovaj koncert ipak održi

Molim vas sačekajte SLUŽBENU izjavu benda kako bi znali da niti jedna strana nije kriva za ovo što se desilo. Išli smo toliko daleko da smo pitali bend da li je moguće da im nađemo nekog zamjenskog basistu, što je naravno nemoguće (bar ovako u zadnji čas).

Još jednom: Svi koji su kupili karte će puni iznos dobiti nazad!

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Pročitaj i ovo:  Rasprodan Hellfest 2022

ISK INSTAGRAMANIJA!

SLIČNI ČLANCI