Dark Sensation – Trendkill

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Belgijski bend “Dark Sensation” par dana prije ulaska u 2010. godinu poslao mi je svoj debi album “Trendkill” na CD-u. I koliko god obećavajuće zvučao naziv albuma, ništa od ubijanja trenda na ovom izdanju jer ovo je čistokrvno trendovsko metalsko drljanje (da ne budem nepristojan, pa da napišem izdrkavanje).

Podsjeća na Panteru. Podsjetilo me na Panteru počevši od već spomenutog naziva (sjeća se ko “The Great Southern Trendkill”?), pa na cjelokupni muzički izraz. Ima tu tog modernog thrash metala, death metala u tragovima, najčešće u glasu i povremenom frenetičnom blastanju. Pored Pantere, podsjeća na jedno, brat bratu, dva miliona bendova koji trenutno koegzistiraju širom planete.

Dark Sensation zna svirati i komponovati, to je činjenica u koju se ne može ni momenta posumnjati, ali totalna odsutnost vlastitih ideja će ih apsolutno zakopati. Kad sam čuo riff na prvoj pjesmi, automatski sam znao kakav glas očekivati, da, toliko su predvidljivi. Nisam ja prenaslušan, prosječan mp3 fanatik posluša više albuma od mene, ali neko ko stvarno SLUŠA može ovakve albume jednostavno – pretpostaviti i predvidjeti. Mislim da sam ovu rečenicu napisao stotine puta, nemojte me krivo shvatiti, album nije loš, ima tu riffova od kojih otpadaju glave, ali jednostavno, ne čujem ovdje Dark Sensation, nego hrpu drugih bendova. Slična situacija kao sa bendom Vietcong Pornsurfers čije prvo izdanje nije bilo ništa drugo nego totalni rip-off Turbonegra. Ovo je ista stvar, samo u metal fazonu. Imate recenziju izdanja VCPS-a na ISK Webzineu, pročitajte i uvjerite se sami.

Kad bi postojala mašina, tj. generator za matematički tačan, uhu prihvatljiv, svima zanimljiv (ako uzmem u obzir da ovdje ima dovoljno thrasha, deatha i modernih utjecaja da svi nađu nešto za sebe) thrash/death album – ta mašina bi izbacivala “Trendkill”.

Pročitaj i ovo:  Je'nostavno sarajevskaaa furka: Ezani i rokenrol

Poslušati AKO baš nemate NIŠTA DRUGO za slušati. Nećete se razočarati, a vala ni oduševiti.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Dark Sensation
Ime izdanja:
Trendkill
Izdavač:
Ultimhate Records
Godina izdanja:
2009
Website benda:
http://www.myspace.com/darksensationband

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI