Corrosive Carcass – Composition of Flesh

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Jesam, primitivac sam. Malo sam ovaj album izbjegavao zbog logotipa, a malo više zbog imena. Nekako kada  bend upotrijebi ime super poznatog benda iz istog ili srodnog žanra, sve mi se čini kao jeftini način prodaje i skretanja pažnje.

No, došlo je vrijeme da se baci uho i na “Mesnu kompoziciju”. Corrosive Carcass su Švedi i sviraju death metal. Na tri-četiri-sad! da imenujete bend iz Švedske koji svira death metal koji nije inspirisao samo ovaj, već i milion drugih bendova. Znam da je 90% vas pomislilo Dismember, ostatak je možda rekao Entombed, a vjerujem da je nekoliko vas pomislilo i na Unleashed ako već imate saznanje o izgledu logotipa i sličnosti između logotipa ovog benda i Unleasheda.

Istina je, Corrosive Carcass je reverbovana/echo verzija Dismembera što vas dovodi u ćorsokak – ili ćete kupiti ili ćete odbaciti. Nema zlatne sredine. Kao i njihovi sunarodnjaci death metalci, Corrosive Carcass je duboko ukopan u liričke horror i nasilne teme, čak i na određeni djetinjasti način, što je ponovo mač sa dvije oštrice; ako možete podnijeti stripovski, skoro karikatura odnos prema tematici kakav je imao jedan Impetigo, nema fule, ovo je album za vas.

Nema se šta dodati. Švedski death metal.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Corrosive Carcass
Ime izdanja: Composition of Flesh
Izdavač: Abyss Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://corrosivecarcass.com/

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Prethodni članakBurning Point – The Ignitor
Naredni članakBejelit – Emerge

SLIČNI ČLANCI