Bejelit – Emerge

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Zabavni podaci rijetkima važni: ime Bejelit vuče porijeklo iz japanskog manga serijala “Berserk” koji je osnova liričke tematike prva dva albuma ove talijanske skupine.

Vjerujem da je možda 1% naših čitatelja prije ove recenzije imalo priliku upoznati se sa talijanskim bendom Bejelit koji svira kombinaciju progresivnog i power metala. “Emerge” je četvrto cjelovečernje izdanje benda koji u posljednjih dvanaest godina oduševljava nažalost malobrojne fanove.

Evo o čemu se radi: ovaj odista podcijenjen i velom nepoznavanja prekriven talijanski bend svira fantastičnu mješavinu progresivnog, utegnutog metala i power metal epike. Trinaest pjesama na “Emergeu” predstavljaju trinaest posebnih cjelina gdje ćete bez problema pronaći svoje favorite. Malo je teško na prvih nekoliko slušanja u potpunosti se pronaći u “Emergeu”. Da nisam imao vremena i da nisam posvetio vremena koliko sam (očigledno) morao posvetiti ovom albumu, nazvao bih ga nepovezanom cjelinom, kreacijom ljudi koji masturbiraju na što više tonova u sekundi.

Situacija je odista drugačija: nimalo ljigavo eksperimentisanje, dok su i tekstovi promjenili ležište sa posvete jednom stripu na lične dileme i teme članova benda.

Odista zanimljivo izdanje, ne baš za svaki dan, ali vrijedno slušanja. Bodovi se udvostručuju ako ste i ljubitelj ovog žanra!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Bejelit
Ime izdanja: Emerge
Izdavač: Bakerteam Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.bejelit.com/

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

ISK INSTAGRAMANIJA!

Pročitaj i ovo:  Fulci - Exhumed Information: Slatka oda gadosti

SLIČNI ČLANCI