Chrome Division – Booze, Broads And Beelzebub

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Sjedim, pijem Black Label, pušim Marlboro (crveni, naravno) i dvije kučke mi plešu u krilu. Njihove zategnute nauljene guzice klize niz moje noge u ritmu novog albuma Chrome Divisiona…

Al’ kad bi se dobro zajebavali.

Ok, ne pijem ništa, nikakvih kučki sa nauljenim guzicama nema na vidiku, ali istina je da sjedim i odvaljujem uz ”Booze, Broads and Beelzebub”, drugi album sjajnog Chrome Divisiona.
Priča se nastavlja – ko je slušao ”Doomsday Rock’n’Roll” ovu recenziju može zaobići i baciti se u potragu za ovim albumom. Za vas koji niste čuli za sjajan side project Shagratha iz benda Dimmu Borgir, izdvojite malo svog dragocjenog vremena.

Čisti, nepatvoreni rock’n’roll. Zgrabite pivo/whiskey/pelinkovac/vodku, dodajte hrpu leda u za to odgovarajuća pića, zaključajte vrata kluba kojeg ste prethodno napunili sa prijateljima i ženama niskih moralnih vrijednosti i udri brigu na veselje! Ovo je bend koji slavi rock’n’roll život – nema tu puno filozofije – tu sam gdje sam, odlično mi je, sipaj još jednu, a ti mala okreni drugu stranu dupeta da te pljeskam, jer je ova već crvena previše! I kad ispucate sve pjesme Chrome Divisiona, slijedi GENIJALNA OBRADA (ne presviravanje) ZZ Topa u vidu pjesme ”Sharp Dressed Man”, a onda opet na početak, drži to repeat dugme upaljeno!

Ovaj bend, iako po riječima Shagratha najviše inspiracije vuče iz muzike AC/DC-ja, KISSa, Black Label Societyija i Spiritual Beggarsa, vašeg omiljenog recenzenta podsjeća na mini Motorhead, odnosno kopile tog rock’n’roll zla.

Pročitaj i ovo:  Brzi pregled: Iron Maiden, Danko Jones, Flotsam & Jetsam...

Brzo, bučno, jednostavno, impresivno i fascinantno – sljedeću izjavu nisam htio napisati kad je izašao ”Doomsday Rock’n’Roll”, ali sada hoću, otvoreno stojim iza SVAKE RIJEČI – Shagrath da je imalo pametan, odjebao bi Dimmu Borgir i nastavio sa ovim. U Dimmu-u može biti klaun, ovdje može biti jebač, sad ja ne znam šta je njemu draže, ima nas svakakvih.

Pročitaj i ovo:  Fulci - Exhumed Information: Slatka oda gadosti

Hvala Nekome Gore ili Dolje da imamo bendove kao što su Chrome Division koji nam dopuste da se ponekad zanesemo i u odgovarajućem trenutku uz odgovarajuću muzičku podlogu pomognu ostvarimo snove o životu rock’n’roll zvijezda!

Amin!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Chrome Division
Ime izdanja: Booze, Broads and Beelzebub
Izdavač: Nuclear Blast
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.chromedivision.com/

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

ISK INSTAGRAMANIJA!

SLIČNI ČLANCI