Celeb Car Crash – Ambush

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kako to ide inače, kao recenzent albuma, nakon stotina albuma koji su ti prohujali kroz uši, počinješ sticati i graditi (predrasudnu) sliku o bendovima iz određenih zemalja. Znaš otprilike kako će zvučati death metal album iz Švedske, a kako iz Bugarske, imaš određena predznanja o zvuku blackera iz Engleske i blackera iz Italije.

Celeb Car Crash je bend iz Italije. Sviraju melodični rock’n’roll. To sam saznao prije nego što sam i poslušao njihov album “Ambush”. Onda sam počeo slušati album i već nakon kratkog introa na pjesmi “Dead Poets Society” stao sam i zapitao se: jesu li ovi stvarno iz Italije?

Jer ne, Celeb Car Crash ne zvuči kao tipični talijanski rock’n’roll bend, a čuo sam ih dosta da imam određenu sliku. Sve na ovom albumu je američko: “Ambush” je album na kojem se nalazi trinaest pjesama koje zvuče veoma američki, samim tim su  i radijski pogodne. Čak je i sama produkcija albuma bombastična, američka, a kad slušate album imate osjećaj da slušate pjesme koje bez suviše muke mogu pronaći svoje mjesto na odjavnoj špici nekog budućeg hollywoodskog blockbustera ili u reklamnoj kampanji za World Wrestling Entertainment. To je dakle kalibar bendova kao što su Puddle of Mudd, Black Stone Cherry, Nickleback, viša ili manja pomjeranja u žanru su moguća, ali vjerujem da možete shvatiti šta želim reći.

“Ambush” je melodičan hard rock album i iskreno, ali pozitivno iznenađenje iz Italije. U svakom pogledu kvalitetan album kojeg će neki voljeti, a neki mrziti, u zavisnosti od toga koliku toleranciju na radijski rock’n’roll posjedujete.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Celeb Car Crash
Ime izdanja: Ambush
Izdavač: Antstreet Records
Godina izdanja: 2013
Website benda: www.celebcarcrash.com

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content