Lemmy u kolapsu na Wackenu; set prekinut nakon šest pjesama!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Nakon niza fizičkih problema i više otkazanih koncerata u sklopu ljetne turneje, Motorhead je bio najavio headlining nastup na jednom od najvećih svjetskih muzičkih festivala, Wacken Open Airu. No nažalost, stvari su otišle u krivom smjeru.

Lemmy se  za vrijeme nastupa obratio publici i obavijestio ih da je bio bolestan u zadnje vrijeme, ali da je došao da svira rock’n’roll i sjebe se još više. Set su započeli sa “I Know How To Die”, “Damage Case” i “Stay Clean”, a nakon pjesme “Metropolis”, Lemmy je otišao iza bine kako bi Phil Campbell odsvirao svoju solo tačku koju je bend ubacio kao redovan dio živih nastupa u posljednjih nekoliko godina.

Nastavili su sa “Over The Top” i “The Chase is Better Than The Catch”, a onda su napustili binu bez ikakvih upozorenja ili najave. Vjeruje se da je Lemmy pao u nesvijest iza pojačala nakon šeste pjesme, a viđena su i ambulantna kola koja napuštaju prostor backstagea, no nije navedeno da su bila tu zbog Lemmyija.

Svjedoci navode da je Phil Campbell sve vrijeme stajao za vrijeme koncerta blizu Lemmyija koji je bio blijeda navodi kažu i da je Motorhead zvučao dobro, ali da su sve pjesme svirali sporije.

Nakon napuštanja bine, jedan od menadžera Wackena, Thomas Jensen, je na njemačkom obavijestio okupljene da je koncert završen i da ne zna šta da kaže ni uradio da bi situacija bila bolja.

Doro Pesch je za vrijeme svog nastupa na drugoj bini Wackena rekla da se Lemmy dobro osjeća, a na bini joj se pridružio i Phil Campbell, te je mnogima to znak da situacija i nije tako kritična čim je gitarista Motorheada tu, a ne uz Lemmyija.

Pročitaj i ovo:  Sjećanje na Zlaju: Kontra objavila singl "Put bez povratka"

O novim detaljima obavijestit ćemo vas uskoro.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »