Bronze, Ponor i Shin: Hardcore noć u Zagrebu

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

ponor, bronze, shin

ISK ekipa će ove sedmice putovati po koncertima i festivalima u regionu. Prvi na redu je zagrebački koncert grupa Bronze, Ponor i Shin koji će biti održan u klubu Dva Osam u četvrtak, 24. novembra.

Bronze je beogradski hardcore bend osnovan 2018. godine nakon raspada benda The Bridge. Bend zvučno stoji na međi između hardcorea, ali i novijeg metalcorea, sa jakim utjecajem NYHC-a.

Kompilacijski album “Ticking Bomb” objavljuje Geenger Records 2021. godine, a na njemu su se našli svi dosad snimljeni studijski materijali grupe. Dolazak u Zagreb organiziran je u sklopu evropske turneje.

Ponor je zagrebačka metal-hardcore punk grupa osnovana 2011. godine. Sa dva albuma (“Ovo je kraj” i “Prah i Pepeo”) otpjevana na hrvatskom jeziku i jasno definisanim socio-političkim stavom, Ponor se već etablirao kao jedna od najznačajnijih grupa-predstavnica hrvatske hardcore scene.

Shin je osnovan 2013. godine. Posljednji, treći album jednostavnog naziva “III” objavila im je izdavačka kuća PDV Records, i upravo će taj album Shin promovisati na ovom koncertu.

Karte po cijeni od 70 KN mogu se nabaviti na ulazu u klub.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI