Brickheads – Second Solution

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ne znam kakvi su vaši stavovi o rock’n’rollu, ali ako pitate mene, kvalitetan rock’n’roll mora nositi poruku i istovremeno biti zabavan. Nijedno ne smije poklopiti ili neutralizirati ovo drugo. Novosadski Brickheadsi su ovu lekciju davnih dana položili, valjda zahvaljujući činjenici da su naslušani dobre muzike i da ne pametuju kada dođe do realizacije rock’n’roll ideja.

Novi i dugoočekivani drugi album “Second Solution” objavljen je ove godine. Bend je album zgotovio u DIY varijanti, što ne samo da je dodatni plus, već je i zadivljuće slušati jedan topao, energičan rock’n’roll album iz vlastite produkcije jer smo nažalost dobro upoznati sa sterilnim, plastičnim albumima koje većina bendova izbacuje kada se uhvati tuđeg posla.

Muzički je sve onako kako i treba biti: genetski modificirani testis-rock’n’roll koji dodatnu energiju crpi iz garažnog punka, pa čak i određenih metal caka koje nimalo ne smaraju niti mijenjaju sliku albuma. Nema ovdje pretjerane pameti, samo energija i poruka. Brickheads je trio koji savršeno pokazuje kako koristiti bubnjeve, bas i gitaru, dakle najbazičnije instrumente kako bi se dobio neponovljiv, buldožerski zvuk.

Zamjerke? Ne postoje. U pitanju je album koji svojom snagom, iskrenošću, nepretencioznošću, energijom, pristupom i porukom govori i stoji sam za sebe; u pitanju je ljutnja i ludilo trojice likova koji  bi mogli stati jedino, što bi Lemmy rekao, kad ih smrt ubije.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Brickheads
Ime izdanja: Second Solution
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2013
Website benda: FACEBOOK

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content