Bolt Thrower – Those Once Loyal

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Rat…jedna gadna stvar koju su mnogi pokušali dočarati, prikazati, a samo su rijetki uspjeli pričati tako o ratu, i dočarati ga kao potpuno bespotrebnu stvar čovječanstvu. Jedni od rijetkih su ratnici death metala, Bolt Thrower, bend koji je kroz rovove godina kročio hrabro, odupirući se svim protivnicima i stvarajaći i gradeći pobjedu metala.

E pa, BT se vratio i ponovo jašu sa svojim novim albumom nazvanim ”Those Once Loyal”. Naš najdraži general, Karl Willets je ponovno za mikrofonom, i svojim glasom tjera strah u kosti svim ”neprijateljima”. Album otvaraju meni dvije predobre stvari, ”At first light” i ”Entrenched”. BT na novom izdanju nimalo ne gubi na svojoj snazi i jačini, još uvijek je ovo razbijajući death metal koji odvaja meso od kostiju, a pogotovo je pohvalno sviranje jedne od diva metal svijeta, najjače od najjačih, Jo Bench, koja sa svojim basom jednostavno para bubnjiće na sastavne ćelije. Bend i na ovom izdanju i dalje svira beskompromisni death metal, stiliziran samo za ovaj sjajni engleski bend. Ovaj album, kao i svi prethodni su čisti Bolt Thrower, bez neke nepotrebne progresivnosti ili pretvaranja.

BT je jedan od bendova koji su svoju karijeru izgradili na iznimno jednostavnoj, ali energičnoj svirci, i neki ljudi su mi rekli da im upravo to smeta kod benda, samo energija, nigdje spuštanja. Ja se apsolutno ne slažem sa navedenim, mislim da neki bendovi ne bi bili to što jesu da su ikad pravili ikakave komnpromise oko svoga zvuka. Zna se šta treba da bude zvuk Bolt Throwera: meljenje mesa kroz zvučnike.

Pročitaj i ovo:  Protiv neonacizma, u odbranu skinheada!

U 40 minuta svog trajanja, ovaj album nam, pored razarajuće snage, donosi i poruku, poruku koju ne smijemo zaboraviti, RAT JE ZLO koje mora nestati, jer ako ne nestane, ratovi će uništiti sve što je ljudsko i humano u svakom čovjeku, svaki čovjek ima nešto dobro u njemu, a u ratu nema dobrih ljudi. U ratu nema ni pobjednika, svi su gubitnici, i to ćete shvatiti preslušavši ”Those Once Loyal”.

Pročitaj i ovo:  Protiv neonacizma, u odbranu skinheada!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Bolt Thrower
Ime albuma: Those Once Loyal
Izdavač: Metal Blade
Godina izdanja: 2005
Website benda: www.boltthrower.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

ISK INSTAGRAMANIJA!

SLIČNI ČLANCI