Body Count – Murder 4 Hire

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Glumac, producent, rapper, i najvažnije – metalac. Ice-T je kralj kojeg morate poštovati, inače je jako moguće da ćete se naći na ulici krvareći iz koljena, stomaka i glave, usljed bliskog susreta sa 9mm mecima.

Mislili smo da su umrli, ali nisu. Body Count se vratio, i oooo! ovo je jedno sjajno izdanje! Iako je pola originalne postave BC-a pomrlo, Ice-T i legendarni Ernie C se vraćaju da pokažu kako se i pod stare dane može uraditi sjajan album, koji neće prodati samo ime, već i sjajan zvuk.

Nema ovdje nekog pametovanja, ako ste slušali bilo koje prijašnje izdanje BC-a, znate o čemu se radi. Na žestokoj HC/thrash podlozi, Ice-T repa o ženama sumnjivih moralnih vrijednosti, životu u ghettu, ljubavnim nesporazumima, ratovima koji nas potresaju i sličnim socijalnim temama. Ovaj album je muzički puno sličniji ”Violent Demise/Last Days” EP-ju, nego prijašnjim izdanjima, ali će vas definitvno obradovati, ako ste old schooler. Nevjerovatno mi je bilo slušati pjesme koje su me deportovale pravo u prošlost, u ’97 godinu, kad sam prvi put čuo BC.

Nešto sasvim iznenađujuće, ovaj album sadrži i takve thrash dionice na par pjesama, da ćete ga moći komotno pustiti, bengati i šutati se, bez problema. Pjesme koje se moraju izdvojiti su ”You Don’t Know Me” i ”The Passion of Christ”, gdje Ice-T demonstrira pravu snagu svog rap umijeća, a gitare zuje kao roj pčela.

Iskreno, osjećam se jako glupo pišući recenziju za ovaj album – pa ovo je onaj dobri, stari Body Count, i molim boga (da ga i ja nešto zamolim) da nam ih dovede u ove krajeve. Bio bi to koncert za pamćenje. Za to vrijeme, uživajte u albumu kojeg se nećete tako lako riješiti!

Pročitaj i ovo:  Je'nostavno sarajevskaaa furka: Ezani i rokenrol

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Body Count
Ime albuma: Murder 4 Hire
Izdavač: Escapi Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.bodycount.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI