Blast(beat) from the past: Pulmonary Fibrosis stiže u Sarajevo

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

pulmonary fibrosis

Iza ekipe Madom Booking je jedan koncert održan u junu, a prije nekoliko dana najavili su i novi: u Sarajevo u sklopu evropske turneje stiže francuski goregrind bend Pulmonary Fibrosis!

U akciji još od 1998. godine, francuski kvartet Pulmonary Fibrosis je uživo poslastica za sve ljubitelje goregrinda. Kratke pjesme inspirisane patologijom, mnoštvo blastbeatova i brzih riffova, te guttural svinjski vokali tako karakteristični za žanr. Pulmonary Fibrosis iza sebe ima samo četiri albuma, ali i na desetine (možda i više od stotinu) split izdanja sa sličnim bendovima. Ovakvi bendovi imali su donekle veću popularnost u periodu od 2005. do 2009. u Sarajevu, zato se sa pravom može reći da je ovaj koncert blast(beat) from the past.

Njihov sarajevski nastup planiran je za 24.10.2023. godine u sarajevskom klubu AG. Cijena ulaznice na dan nastupa je 10 KM, ali u pretprodaji će se moći kupiti po cijeni od 7 KM. Organizatori nisu naveli kada počinje pretprodaja, kao ni ko će biti grupa podrške na ovom koncertu, pa vam te informacije donosimo naknadno.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content