Black Succubi – Black Succubi

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ola-la! Dobivši ovaj CD i preslušavši ga po prvi put znao sam da se nešto opasno zakuhalo u Danskoj, ali nećemo se obazirati na Shakespearea i njegovu tmurnu viziju Danske – ovo je daleko od trulog, ovo je svježe i odlično zvuči!

Pošto većina današnjih heavy-metal bendova je zvukom i stavom daleko od onog što heavy-metal treba predstavljati, ekipa iz Kopenhagena je odlučila da heavyiju povrati stari sjaj!

Koja albumčina! Nevjerovatni riffovi, glas, produkcija  – total package za ljubitelje iskonskog metala! Ovo je album koji ni u jednom trenutku ne dopušta da jačina i intenzitet pjesama opadnu – svaka pjesma je na mjestu, nema kalkulisanja u stilu ”daj da snimimo dvije bombe, a ostatak ćemo popuniti kako znamo i umijemo”. Black Succubi će mnoge podsjetiti na Black Label Society (većinu recenzenata njihovog albuma i jeste), ali oni su bend daleko od jeftine kopije – imaju svoj stil i snagu da ga integrišu u pjesme!

Melodija koja vlada na ovom djelu nije uopšte tu samo da bude melodična, već je poprilično opasna i prijeteća, old school heavy koji je opasan u lance i kožu. Pjevljivi refreni se redaju iz pjesme u pjesmu, što je prava poslastica za sve one koji poslušaju Black Succubi uživo – mora da je to posebno iskustvo!

Vremenski stroj je opet aktivan. Nosi nas u zlatne godine metala. Ja imam kartu, i to u samo jednom smjeru – poslije Black Succubija mi ne pada na pamet da se vraćam u današnje vrijeme generičkih i ispranih metal bendova!

Treba li napomenuti da je Hank Shermann iz Mercyful Fatea gost na jednoj pjesmi? Da, TOLIKO SU DOBRI!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Black Succubi
Ime izdanja: Black Succubi
Izdavač: Digidi Digital Distribution
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.blacksuccubi.dk

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI