Biohazard – Means To An End

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Zanemarivati neki bend jer je probio granice žanra je jako glup potez. A ja sam poznat po jako glupim potezima.

Biohazard je legendaran bend NYC scene. Nema dalje priče o tome, međutim, ja sam ovaj bend nekako uvijek preskakao, jer su u svojoj muzici na najljepši mogući način spojili HC i metal, plus dodali dozu rappanja, dovoljnu da sve bude žestoko, a i melodično.
Prođe čitava historija, Biohazard je radio i radio, i sada je pred razilaskom, a za kraj, odlučili su da nas počaste stvarno sjajnim albumom. Tu počinje priča o albumu ”Means to an End”.

Means je zaista zadnji studijski album benda, mislim da nas još samo očekuje jedna turneja (možda navrate negdje blizu nas) i, možda, samo možda DVD, ali nisam siguran. Čitava karijera benda je kulminirala na pjesmama sa najnovijeg albuma, ovaj album je jednostavno kolijevka HC bijesa i thrasherske agresije. Muzički, Biohazard miješa HC sa thrash riffovima, a dodaje i odredenu dozu hiphopa, koja je posebno naglašena u tekstovima – stalno rimovanje i pamtljivi refreni. Ovdje su također i prisutna vec poznata dobitna kombinacija duplih vokala Seinfelda i Graziadeia. Nemojte slučajno pomisliti da je Biohazard dječji bend koji pokušava da se dokaže, bit cete zapanjeni količinom verbalne agresije koju eksponira na ovom albumu.

Kad sam ovaj album dobio, i kada je prva pjesma zasvirala, kada je sample policijskih sirena probio moje bubnjiće, rekao sam: ”Body Count.” Nemoguće se sjetiti tog legendarnog benda, a ekipa Hazarda kao da je bila na Body Count terapiji pri pisanju ove pjesme. Čak se i pjesma, gle slučajnosti, zove slično kao i veliki hit Body Counta i War Breeda, ”My Life, My Way”.

Pročitaj i ovo:  Sekiracija umesto donacija: Zašto smo (opet) zakazali?

Poslije ove pjesme redaju se ostali hitovi. Vjerovali ili ne, Biohazard je u nekoliko pjesama i implementirao i pomalo Sabbathovskog zvuka, dakle sporijih, ali teških dionica, pogotovo u refrenu pjesme ”Killing to be free”.

Karijera ovog benda jeste gotova, ali njihova muzika će nastaviti da živi u srcima svih koji su vezani za HC i metal, i koji mogu sebi da dopuste da gledaju malo šire. Posebna preporuka i album ”Urban Discipline”. Mene je oduševio, kao i album čiju ste recenziju upravo pročitali.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Biohazard
Ime albuma: Means To An End
Izdavač: Sanctuary Records
Godina izdanja: 2005
Website benda: www.biohazard.com

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content