Autopsy – Horrific Obsession EP

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Iako sam na više mjesta na internetu pročitao da nema riječi u reunionu Autopsyija, legendarnog death/doom benda, ipak smo u 2009. godini dočekali novi materijal. Neki će reći da se dvije nove pjesme ne mogu smatrati novim materijalom, ja kažem da se dvije sjajne pjesme cijene više od prosječnog ili, ne dao Bog, Satana ili u koga već vjerujete, lošeg albuma.

EP je snimljen u septembru 2008. godine, izašao je u limitiranom izdanju od 1000 komada i donosi šta – pa, donosi jebeno ludilo!

Ne sjećam se kad sam više uživao u manjoj minutaži. Svi standardni elementi Autopsyija su tu, stara škola death metala je tu, tu je i doom strana, tu su i riffovi koji vozaju, ima malo i solaža, vokal Chrisa Reiferta je u elementu i nevjerovatno mi baca na nesveti miks vokala Steva iz Impetiga i Fenriza (totalno baca na Steva kad pjeva maggotssss), što je, ako mene pitate, vrlo pozitivno.

Produkcija je baš onakva kakva treba biti – bas tako dobro pila na prvoj pjesmi ”Horrific Obsession” da sam jednostavno uživao u jednostavnosti i moći koju ova pjesma pruža.

Nema tu nikakve posebne priče, zahvalan sam im na ove dvije pjesme. Znamo da je Chris zauzet radom u Abscessu i taj rad neće proći nezapaženo, barem ne sa moje strane, ali lijepo je vidjeti Autopsy kako ustaje iz groba još jednom i širi prljavštinu, zlo, tamu, moć i PRAVI death metal kakav treba da bude sviran i to usred ljigave mase kloniranih tehničkih death metal bendova i old school lažnjaka!

Ljudi, volim vas!!!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Autopsy
Ime izdanja:
Horrific Obsession
Izdavač:
Peaceville
Godina izdanja:
2009
Website benda:
http://www.peaceville.com/artist.php?aid=7

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content