Assaulter – Boundless!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Odmah u startu moram priznati da je ovo jedan od albuma koje sam zaista željno iščekivao i zahvaljujući kolegama sa portala New Breed of Metal koji su nam ga ljubazno ustupili dobio sam priliku da ga poslušam i prije njegovog službenog izlaska koji je planiran za 14. mart.

Assaulter, ekipa sastavljena od bivših članova bendova kao što su Destroyer 666 i Razor of Occam, nas je sve poprilično obradovala 2008. godine kada je izašao njihov prvi album “Salvation Like Destruction” koji je naišao na zaista odlične kritike. Sada, 2011. godine se vraćaju sa albumom nazvanim “Boundless!” koji, odmah moram napisati, nadmašuje ono što su postigli na prošlom albumu.

Album nam u svojih četrdeset minuta donosi osam bijesnih pjesama koje odlikuju kako odlični riffovi tako i sporiji dijelovi i melodije koji se prožimaju kroz većinu pjesama, a sve to zajedno stvara jednu zaista jedinstvenu atmosferu.

Žanrovski je ovo stvarno teško kvalifikovati. Kao da su uzeli najbolje elemente iz svih žanrova metala i spojili u jednu cjelinu, ali ne tako da to izgleda nakaradno i nabacano, nego zaista sve ima svoju funkciju i pjesme jednostavno teku. Možda najveća promjena u odnosu na dosadašnja djela je malo veće prisustvo nekih heavy utjecaja.

Generalno  ne volim govoriti i diskutovati o produkciji, ali je u ovom slučaju moram pohvaliti. Najveće zamjerke na prethodna izdanja, čak i od strane samih članova benda, su bile vezane upravo za produkciju. Sa ovim izdanjem su to prevazišli, i čini se da je osamnaest mjeseci uloženih u stvaranje ovog albuma stvarno urodilo plodom.

Moram, ali zaista moram, pohvaliti artwork albuma koji je zaista impresivan i, što je još bolje, ima tu neku stilsku vezu sa omotima prethodnih izdanja. Ne mogu biti siguran, ali pretpostavljam da je i za ovaj artwork, kao što je i za sve dosadašnje, zaslužan S. Berserker. Po meni je to još samo jedan plus za ovaj bend.

Assaulter se sa „Boundless!“ stvarno ne šali i već mogu reći da je ovaj album sigurno jedan od kandidata za listu najboljih izdanja ove godine. Ovo je metal.

COVER ART:


INFO:

Ime benda: Assaulter
Ime izdanja: Boundless!
Izdavač: Poison Tongue Records
Godina izdanja: 2011
Website benda: http://www.myspace.com/burningfront

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Prethodni članak
Naredni članak

SLIČNI ČLANCI

Skip to content