Arch Enemy – Live Apocalypse DVD

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Evo sve nešto kontam kako bi super bilo započeti recenziju sa nekim ličnim viđenjem živog   nastupa Arch Enemy. Pa onda ono fino možeš uporediti sve ovo na DVD-u, i sve ono što si vidio… Pa ja, i to onda bude jedna baš super i objektivna recenzija , dvodimenzijska…jeste, i onda svi budu i sretni i zadovoljni (hajd sad vi “bitni”, dovedite mi AE, pisat ću Sharanu bolje recenzije hahah).

Da su jedan od najpopularnijih metal bandova današnjice, to ne moram govoriti, bitan detalj je da su zasigurno jedan od najkvalitetnijih, i pošto je ovo MOJA recenzija, onda i najboljih produkata današnje švedske metal scene, i ne samo švedske.

Izdat od strane Century Medie, “Live Apocalypse” je prvi DVD uradak ovog banda, koji dolazi u kompletu od dva diska u trajanju od preko tri sata sa kojim dobijete sve živo –  koncert, hrpu specijalnih dodataka, spotove, behind the scenes materijal…. Što se tiče kvaliteta, gdje pretežno mislim na snimak i zvuk, ovaj DVD je definitivno urađen na najvišim standardima, da svakom ko planira izbacit isto, može bit i slika i prilika.

Prvi disk je snimak nastupa iz Londona iz 2004 godine, sa skoro pa savršenom set listom, ali savršenim zvukom, te produkcijom iza koje stoji Andy Sneap.

Što se članova banda tiče, Angela nikad nije zvučala bolje; Erlandsson mlađi, sa svojim solom još jednom jebe znanje dobrom dijelu vec bolno isforsirnih muzičara, Sharlee na sceni standardno hiperaktivan, i naravno, neizostavna braća Amott (opet re-united jeeeeeeee), koji su u svom domenu već na samom vrhu.

Na disku se nalaze i tri live izvedbe (Nemesis, My Apocalypse, te Skeleton Dance) iz 2005 godine, gdje je mjesto Christophera Amotta zamjenio Fredrik Akesson.

Pročitaj i ovo:  The Jam: About The Young Idea

Disk se također može slušati i preko Dolby Stereo sistema u nekoliko verzija…

Drugi dio je onaj sa specijalnim dodacima, tipa dokumentaraca snimljenog za vrijeme njihove turneje po Velikoj Britaniji, gdje se uz sam band pojavljuje još nekolicina drugih (Hate Eternal), zatim behind the scenes dijelovi sa snimanja spota “My Apocalypse”, pojedinačni intervjui sa članovima banda gdje, između ostalog, govore o opremi na kojoj rade (bubnjevi, gitare), odgovaraju na različita pitanja i tako dalje.

Na disku se nalaze i četri video spota za pjesme “Ravenous”, “We will rise”, “Nemesis” i “My Apocalypse”, što je pravo super stvar, s obzirom da su spotovi prije bili dostupni ili na nekom drugom formatu ili tek pojedinačno na nekom od već izdatih Arch Enemy albuma.

Ako neko ima određene sklonosti prema nekom od članova khm, ili je možda zainteresovan za to kako rade svoj posao izbliza, tu su i “multi angle songs” koje omogućuju fokus na člana po vlastitom izboru. Uz sve to ide i jedan krasan poster, da znate…

Što se mene tiče, ovo je daleko jedan od najboljih DVD izdanja, i ne zato što su Arch Enemy, već što je stvarno tako. Odlična produkcija, ubitačno dobar zvuk, živi nastupi, mnogo zanimljivih dodataka…Jednostavno, “Live Apocalypse” je definitivno obaveza za svakog Arch Enemy fana, a ostali… pa, barem pogledajte kako se to zaista radi, a i Angela lijepo izgleda :P

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Arch Enemy
Ime DVD izdanja: Live Apocalypse
Izdavač: Century Media
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.archenemy.net
Recenzent: BurningWitch
Broj diskova: 2
Video format: 16:9 Widescreen
Audio: Dolby 2.0 Stereo / Dolby 5.1 / DTS 5.1

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content