Anal Cunt – Picnic Of Love

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Voljeli li ih ili ne, Anal Cunt morate cijeniti. Seth Putnam je jebeni genije sa jako lošim stavom i naravi, te odnosom prema životu. Nedavno se izvukao iz optužbe da je dilao heroin, a moždani udar, te reterdaciju usred toga doživio je zbog konzumiranja heroina, cracka, alkohola i tableta za spavanje. Ipak ovo nije recenzija njegovog života, već albuma Anal Cunta.
Priča ovog albuma ide ovako: Seth Putnam, lider Anal Cunta, našao se pred finansijskim fijaskom sa samo 100 dolara u džepu, a morao je snimiti nešto kako bi preživio. Rekao je (najvjerovatnije) sam sebi: ako je glupo, nek bar bude smiješno. I bi stvarno smiješno.

Čitav ovaj album sačinjen je od balada, u izvođenju akustične gitare i definitvno najgay glasa ikad snimljenog u nekom studiju. Nema basa, nema bubnjeva. Jednostavno, nije se imalo novca za to.

Svi znamo kakvi su tekstovi Anal Cunta.  Apsolutno nepoštivanje svega što postoji na ovom svijetu, ismijavanje sa bolesnim ljudima, retardiranom djecom, smrtno bolesnim, beskućnicima, Bogom…neki nesreću Setha Putnama (njegovu retardaciju, i nemogućnost hodanja bez hodalice) smatraju Božjom pravdom.

Na ovom albumu, AxCx se predstavlja sa tekstovima koji su tako puni šećera da će vas zubi zaboljeti. Nijedan tekst nema psovke u sebi, svi su puni ljubavi, i raspjevanih ptičica, da vam se nakon 3 tsunami talasa smijeha pocne povraćati i gaditi čitav album.

Evo jednog običnog primjera, dijela jedne pjesme:

”I saw your deep blue eyes from afar
I saw you at the church bazaar
I asked the priest to introduce me to your mother
And I asked her to introduce us to each other

I asked you to go on a picnic of our own
But you insisted on taking a chaperone
I apologized for being so bold and rude
So I invited your parents for lemonade and food…”

Mislim da vam je jasno o čemu se radi. Album potpuno tematski i muzički drugačije urađen od standardnih noise grind uradaka Anal Cunta morate imati u svojoj kolejkciji, iako će vam dosaditi nakon nekoliko preslušavanja, svaki put kad ga uzmete i poslušate bar dio, morat ćete se nasmijati.
Anal Cunt je beton.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Anal Cunt
Ime albuma: Picnic Of Love
Izdavač: Off The Records
Godina izdanja:1998
Website benda: www.sethputnam.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI