A.c.o.D – Another Path

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

acod_xxx

EP izdanje “Another Path” je moj prvi susret sa francuskim bendom A.c.o.D . Surfajući po internetu vidim da je šestorka iz Marseja poprilično poznata u francuskom podzemlju, ponajviše zahvaljujući dobro primljenim albumima “Point Zero” i “First Earth Poison”. Šta ljude natjera da snimaju EP nakon dva albuma umjesto da snimaju treći album, neće mi nikad biti jasno, ali to na kraju krajeva nije ni moj posao da razmatram. EP je predamnom i vrijeme je da se bacimo na istraživanje soničnih bespuća.

“Another Path” nam donosi pet novih pjesama benda koje sveukupno dostižu trajanje od nekih dvadesetak minuta. Na samom EP-ju nema iznenađenja, bez obzira da li ste slušali ranije radove benda ili ne – ono što čujete na prvoj, čut ćete i na zadnjoj. U pitanju je veoma dobro i čvrsto odsviran moderni metal sa produkcijom koja paše i samoj muzici. Dva vokala, Fred i Thierry, svako malo se izmjenjuju sa različitim idejama – ima tu clean pjevanja, growlanja, te klasičnog thrash metal vrištanja – ništa novo, ali aranžmanski i idejno sasvim solidno uklopljeno. Riffovi nisu žanrovski uski niti se mogu sputati u jednu grupu; kombinacija su hardcorea, thrasha, pa čak i zujanja koje se bez problema može povezati sa melodičnim black metalom. Ipak, kao što je već napisano ranije, preovladava moderna atmosfera te vjerujem da će svi ljubitelji novog metal zvuka pronaći nešto za sebe na ovom izdanju.

“Another Path” je čvrsto i dobro odsvirano, kvalitetno napisano izdanje – iskreno rečeno, ne vidim nikakvu razliku između njihove muzike i muzike velikana modernog metala (osim možda hiljade dolara koje izdavačke kuće utuku u moderne thrash/hardcore bendove, a ne u A.c.o.D). Šteta što mene ovakva muzika ne uzbuđuje haman nimalo, ali istina je da nije ni nametljiva ni dosadna – ne preostaje vam ništa nego da bacite uho na jednu od pjesama sa EP-ja u nastavku i da sami odlučite da li vam se sviđa ili ne. Na kraj krajeva, zato smo i uveli postavljane Youtube linkova u recenzije.

Pročitaj i ovo:  Overjam – koliko reggaea je previše reggaea?

A.c.o.D – Another Path
2014 / Dooweet Records
Website benda 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content