Povratak Prvih – ISK o The Aebyssu

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Odmah da upozorimo da sljedeći članak nije plaćeni oglas, nije pokušaj ulizivanja u dupe, ili nešto slično. Ovo je samo način da se kolegijalno odnosimo prema nekolicini koji su ovdje i guraju ovu scenu već godinama.

The Aebyss, prva radijska emisija isključivo metal tematike, koja je ujedno i metal portal, vratila se online nakon male pauze. Emisija koja se nastala iz ”Stronger Than Ever” emisije sa ISV Radija (R.I.P.) je postala pravi gigant na online metal sceni našeg jezičkog područja.

Njihov povratak u novom redizajnu, ko zna kojem, donio je mnoštvo briljantnih promjena, koje vas stvarno tjeraju da sa užitkom surfate po ovom metal portalu. Kao prvo, stari logo The Aebyssa je otišao u arhivu, i sada se Aebyss predstavlja sa jako zanimljivim simbolom, čiju sliku možete vidjeti malo niže.

Vrijeme dok su bili offline, Dado, Džemo i Emir, ekipa The Aebyssa, su iskoristili da rade i pišu sadržaje, koji su počeli bivati online u velikim količinama čim su se ovi vratili na net. Pored sjajnih recenzija i intervjua, te svog ostalog sadržaja koji nam je poznat od ranije, noviteti su (iako neki još nisu online) legli ”ko budali šamar”.

The Aebyss je uradio sjajnu galeriju svojih promo slika, koja je mene lično oduševila i stvarno pošteno nasmijala. Za slike je bila zadužena Nađa Berberović, a za styling Džemo, pretpostavljam. :)

Noviteti na siteu uključuju i blog, koji još nije aktivan, a pretpostavljam da će donijeti zanimljiv sadržaj, kad vam dosadi čitati recenzije. Dodatak sekcije download je sjajna stvar, koju smo i mi planirali sa redizajnom ubaciti na ISK Webzine. Download sekcija donosi wallpapere (sise, sise) i mogućnost skidanja jingleova emisije The Aebyss.

Pročitaj i ovo:  Promocija novog albuma grupe Epilog u klubu AG

Po prvi put u BiH, a čini mi se i na ovim prostorima, na Aebyssu će uskoro biti dostupan i webstore. Pa ko ne bi volio jednu šoljicu za kafu, iz koje mrzovoljni svako jutro ispijate topli napitak, a sa keramike vam se smiješi prsata plavuša sa logoom Aebyssa?

Ima tu dosta zanimljivih stvari, a najvažnije je da je ekipa ostala ažurna, te da svake sedmice možemo pročitati dosta novog materijala. The Aebyss je emisija koja me inspirisala da pokrenem ISK, i sa ovim novim redizajnom, te novitetima, postali su mi još draži. Samo nastavite

I, naravno, posjetite The Aebyss!

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content