Fantastičan koncertni vikend u Sarajevu: Sofy Mayor, Them Frequencies, Endezzma, Smoke…

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Svakim danom smo sve bliže Sarajevo Metal Festu MMXIII, ali to za SMF Promotions ne predstavlja rasčišćavanje kalendara sve do velikog dana, nego nastavak revnosne organizacije fantastičnih koncerata!

Klub AG će večeras i u subotu biti poprište dvije sjajne svirke.

sofymayor13

Večeras u klubu AG u organizaciji SMF Promotionsa i BHxHC Bookinga nastupaju francuski Sofy Mayor, kao i bugarski Them Frequencies. Francuski Sofy Mayor je stoner/hardcore/noise trio beskompromisnog muzičkog kvaliteta. Sa nekoliko vinil izdanja različitih formata, kao i novim albumom koji će biti objavljen ove godine, Sofy Mayor predstavlja jedan od najboljih francuskih bendova. Binu su dosad dijelili sa velikanima kakvi su Kylesa, Baroness i Amenra. Neobjavljeni novi album snimali su  u New Yorku pod vodstvom Andrewa Schneidera.

Bugari Them Frequencies Sarajevu će predstaviti svoj zvuk: mješavinu teške, agresivne i sirove post-metal energije, sa jakim dinamičkim kontrastima, aranžmanima koji obuhvataju elemente matha i hardcorea. Njihovo debitantsko izdanje zove se “The Great Wave-Off” i bit će predstavljeno publici večeras.

Ulaz na ovu svirku je 8 KM, a konzumacija od 2 KM je uključena u cijenu.

***

Davnog 27.10.2010. godine u Sarajevu se održao posljednji black metal koncert i to tužne prirode: bila je to oproštajna svirka sarajevske KRVi. Otad je black metal u Sarajevu (ali i Bosni i Hercegovini) poprilično zapostavljen, a novi tračak tame u svjetlosti koncerata drugačije metal tematike donosi nam nova organizacijska ekipa okupljena pod imenom Powers of Darkness. Prvi ritual u njihovoj organizaciji desit će se sutra, drugog marta u klubu AG. Pod nazivom “Sabbath Ritual Vol.1” krije se svirka četiri benda ekstremne i black metal orijentacije.

Iz Norveške u sklopu njihove “Balkan Deathmarch” turneje koja traje sedam dana nam stiže Endezzma, black metal bend kojeg čine bivši i sadašnji članovi Urgehala, Asmegina, Beastcrafta, Vulture Lorda i Dim Nagela. Službeno su oformljeni 2005. godine, ali korijene vuku još iz 1993. godine i vremena aktivnog rada Dim Nagela. Njihov prvi albu zove se “Erotik Nekrosis” i objavljen je 2012. godine od strane Agonia Recordsa.

Pročitaj i ovo:  Demiurgon, Huronian i Inner Sanctum prvog decembra u Sarajevu

Holandski black metal duo Smoke predstavlja jedno od najmističnih imena holandske, ali i svjetske black metal scene. Sa velikim brojem limitiranih demo izdanja, Smoke od 2007. godine je oko sebe okupio uzan krug obožavatelja, radeći više na dobijanju kultnog statusa nego na eksponiranju ka širim masama ljubitelja metala. Njihov black metal sadrži i dosta ambijentalnih dionica, tako da će biti zanimljivo čuti ih uživo. K., gitarista i vokal Smokea član je i Black Plague Circlea, skupine nekoliko bendova nastalih saradnjom black metal muzičara Bosne i Hercegovine i Holandije.

Na ovom koncertu podršku će pružiti i Cave Ritual kojem će ovo biti ekskluzivni koncert. Kao što je već gore napisano, Cave Ritual je jedan od bendova Black Plague Circlea i čine ga članovi iz Holandije i Bosne i Hercegovine, te je ovo jedinstvena prilika da čujemo ovaj bend uživo u Sarajevu.

Pored Cave Rituala, svirat će i Bestias, mladi sarajevski black/thrash/death bend koji njeguje estetiku i zvuk rane ekstremne škole metala. Dosad su se iskazali odličnom svirkom i snimili su dva demo izdanja, jedno u 2012., a drugo u 2013. godini.

Cijena ulaznice za “Sabbath Ritual” iznosi 10 KM, a konzumacija je uključena u cijenu!

 

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content