Potvrđena dva nova benda za Sarajevo Metal Fest MMXIII!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

smfbanner

Nastavljamo dalje sa potvrdama bendova koji nastupaju na ovogodišnjem izdanju Sarajevo Metal Festa koje će biti održano 12.4.2013. godine na još neobznanjenoj lokaciji.

Dosad je SMF Promotions najavio pet učesnika ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Metal Festa; to su dobojski Perishment, mostarski Forensic Clinic, sarajevski The Loudest Silence, austrijski Give Em Blood, kao i sarajevski Silent Kingdom, bend kojem će nastup na Sarajevo Metal Festu MMXIII biti jedini ove godine, zato ga nemojte nipošto propustiti!

Nova dva najavljena benda zasigurno će obradovati mnoge: na Sarajevo Metal Fest se vraća TANKER, a stiže nam i talijanski FORGOTTEN TEARS!

Da li Tanker moramo posebno najavljivati? Banjalučki bend, pokretači cijelog vala stoner/sludge trenda u Bosni i Hercegovini poznati su po dvije stvari: fantastičnim živim nastupima i odličnom autorskom radu koji se dosad prezentovao na EP izdanju “Sorrow Drives The Will”, ali koji će svoju potpunu dominaciju nad našim ušima ostvariti kada izađe prvi cjelovečernji album Tankera. Prvo izdanje Sarajevo Metal festa ugostilo je Tanker i publika je tražila još!, zato ne propustite Tanker na Sarajevo Metal Festu MMXIII! Da li vrijedi napominjati da su svirali na najvećem svjetskom metal festivalu Wackenu…

Forgotten Tears nam stiže iz Milana. Oformljeni 2003. godine, zasad su se okitili nebrojenim nastupima, kao i jednim demo izdanjem, te debitantskim albumom “Words to End” iz 2011. godine. Svi ljubitelji novije faze rada i djela Dark Tranquillityija će zasigurno uživati u nastupu ovih mladih Talijana koji su dosad dijelili binu sa bendovima kao što su Fear Factory, All Shall Perish, Bleeding Through, Aborted, Rotten Sound and Bleed From Within.

Pratite Sarajevo Metal Fest i putem Facebook stranice!

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI