GIG Report: 11.4.2008. – Klub AG

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kao što su i najavili u intervjuu u emisiji DemoTop, ekipa iz benda Uncle Sam Decided organizovala je svirku dobrodošlice bendu Flatline koji je nedavno došao sa još jedne evropske turneje (i ovaj put obišli su Češku…). Pored Flatlinea i USDa, te večeri su svirali i Machines of Hate (a Emir je obećao da neće svirati u narednih mjesec dana najmanje:)).

Svirka je počela oko 21:15, a AG je tad bio poprilično slabo popunjen (kao i ostatak večeri, za razliku od one gužve kada su svirali Kontra i SMF). Moram napomenuti kako sam vidio dosta novih i mladih faca, pored standardne starije ekipe. Smjena generacija, šta li… Večer otvaraju Machines of Hate, a ovaj put su na repertoaru imali četiri-pet pjesama (ne sjećam se tačno koliko). Moram priznati da su Mašine to veče zvučale najbolje do sada (da ne kažem treća sreća, jer svaki put zvuče odlično – jedva čekam momenat kada će najbolje postati još bolje). Do kraja godine, po Emirovim riječima, možemo očekivati i neke ne-demo snimke.

Zatim slijede domaćini te večeri, bend Uncle Sam Decided. Da su već osigurali solidnu bazu poštovalaca to svi znaju, a USD nastavlja dobrim tempom. Da su zvučali najbolje do sada (kao MoH) – nisu. Zvučali su standardno dobro, a na kraju svirke, naravno, Sunny Day. Jedva čekam da izdaju EP/album, whatever, a dotad ih možete čuti kako na njihovom spejsu, tako i u emisijama DemoTop i ISK.

I na kraju večeri – Flatline, bend koji ja nemam pojma u koji žanr da svrstam (kao i USD, uostalom). HC/grind/death nešto – ali nešto jako kvalitetno. Ali da sad ne duljim o općenitim stvarima… te večeri jedino je Flatline imao manjih problema sa zvukom, a zanimljivo je bilo stajati naprijed i gledati kako Emiru konstanto i jedan za drugim prilaze članovi (i članice, da budemo gender korektni:)) nekih drugih bendova i govore šta treba smanjiti, a šta pojačati… Negdje nakon treće-četvrte pjesme uspjeli su koliko-toliko regulisati zvuk, a Muamer je već standardno zabavljao publiku – malo je pjevao RHCP, tu i tamo dao mikrofon raji da zapjeva sa njim… Veselo na Flatlineu, k’o i uvijek, a Slava, Zlaja i Igor su u međuvremenu “derali“ svoje instrumente (i opet: k’o i uvijek). Negdje oko 23h koncert biva prekinut, da ne bi neko morao platiti poveću kaznu sarajevskoj policiji…

Pročitaj i ovo:  Riad Šahinović (Misery Crown): "Bendovi moraju raditi na svojim pjesmama!"

Ali, uprkos manjim problemima sa zvukom i sa prekidom koncerta, mislim da se niko od prisutnih te večeri nije pokajao što je došao u AG.

Dženan Suljević
Dženan Suljević
Dženan je pod ISK zastavom proveo najviše vremena na poziciji urednika ISK radijske emisije. Povremeno piše za ISK Web Magazin i posjeduje mnogo više konzola nego slobodnog vremena.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content