Sextrash – Rape From Hell

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Kako su ovi Brazilci slabo ili nikako poznati (blame it on Sepultura :)), par elementarnih informacija ne bi škodilo. Dakle, 1987. godine bubnjar sa albuma I.N.R.I. benda Sarcofago, D.D. Crazy, zajedno sa Pussy Ripperom (R.I.P.) osniva Insluter i nakon prvog dema (Black Church) mijenjaju ime u Sextrash.

EP iz 1989. godine XXX izdaju za omanju francusku diskografsku kuću (provjerite cover, hihi), te ih Cogumelo uzima pod svoje okrilje i godinu kasnije imamo još jedan kultni vinyl. Sexual Carnage je haotično prljav deathrash tipa I.N.R.I.-ja ili možda Bestial Devastationa, a već idući, Funeral Serenade donosi promjene, kako u postavi benda (ostaju samo vokal i basista (Tomy Simmons aka Krueger)), tako i u zvuku, pa se ovaj primjerak slabije nađe na mojoj playlisti, vjerovatno jer je više (tehnički ušminkan) death nego blackthrash, ispoliranije produkcije, no znajući da većina upravo to preferira, mogu vam ga slobodno preporučiti.

I po svim prilikama, prvenstveno tragične smrti vokala Oswald Scheida 1997. godine u saobraćajnoj nesreći, mislili smo, to je to – kraj. Ali, basista i gitarista (sa Funeral Serenade, Marck Monthebar) okupljaju bend i sviraju kao predgrupa mighty Kreatoru 2005. godine i već su nas, evo, godinu kasnije počastili sa još jednim primjerkom stare škole dragog nam Belo Horizontea: Rape From Hell. Ja kažem, zajebite novi Slayer i novi Sodom i novi Sadus i zbavite si ovu ljepoticu. Za njih su još osamdesete, ne ganjaju nove trendove i ne ispitivaju potrebe tržišta, sviraju šta i kako vole, pa ako ste pomislili ”još jedan reunion benda kultnog statusa da se zgrne lova”, pogriješili ste. Uzgred, producent je basista Sarcofaga (Gerald Minelli aka Incubus) a engleski im i dalje nije jača strana, haha.

Pročitaj i ovo:  Izvještaj iz AG-a: Djent, melodičnost i videoigre

A sad spektakl! Sirovo crni deathrash u nekih 40tak minuta, brzo, agresivno i jednostavno od prvog do posljednjeg riffa. Glupo mi je izdvajat pjesme, a i nema potrebe, ovo je jedan od onih albuma koji se slušaju u kompletu il nikako, hehe. Nema tu neke inovativnosti, orginalnosti ali to i ne tražim(o) od njih; nije ni u potpunosti povratak korijenima, ali je u najmanju ruku nostalgično osvježenje na današnjoj sceni. Meni naravno Sexual Carnage ostaje nenadjebiv, pa ako još niste upoznati sa tim umjetničkim djelom, a slučajno imate namjeru nabavljati ”Rape From Hell” preporučujem vam krenite od početka da ne bude poslije ”nije mi jasno” :).

Sampleove pjesama možete poslušati na http://www.cogumelo.com/portuguese/dis_sextrash.htm

Enjoy…

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Sextrash
Ime albuma: Rape From Hell
Izdavač: Cogumelo Records
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.sextrashband.cjb.net
Recenzent: Thrash Slut

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content