Tombstones – Not For The Squeamish

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Pokušavam smisliti adekvatan i barem sekundu inovativan početak recenzije ovog izdanja, ali mi ništa pametno ne pada na pamet, zato ću početi ovako kako sam i počeo. Tombstones je nova super-grupa Razorback Recordingsa, izdavačke kuće koja je poznata po svojoj opsjednutosti metalom stare škole, naročito u domeni death metala. Ovo zapravo i nije pravi bend, već projekt čiji je osnovni cilj odavanje počasti staroj školi horrora kroz vizuru metala kakav je sviran osamdesetih godina.

Trio koji čine Patrick Bruss (iz benda Crypticus), Wayne “Elektrokutioner” (član mnogih bendova, možda najpoznatiji kao bubnjar Decrepitapha) i institucija nemjerljivo legendarnih vokalnih sposobnosti, Stevo iz benda Impetigo na albumu “Not For The Squeamish” odaju počast horror stripovima i filmovima pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih, djelima kakva su “Tales From The Crypt”.

Da, “Tales From The Crypt” i EC Comics imaju toliko velik utjecaj na ove muzičare da je cijelo djelo formirano po EC kalupu. Kako to zapravo izgleda? Prije svake pjesme, misteriozni narator jezivog glasa najavljuje pjesmu koja slijedi. Ako ste ikada pogledali ijednu epizodu HBO-ovog serijala “Tales From The Crypt” najvjerovatnije se sjećate Crypt Keepera, lutke koja se sa papira preselila na male (kasnije i na velike) ekrane. Stevo igra ulogu naratora i svojim karakterističnim glasom koji je naprosto unikatan najavljuje svaku pjesmu. Naravno, to ne bi bilo to da nije super zanimljivih tekstova i naslova pjesama gdje je igra riječi najubojitije oružje, pa imamo priliku poslušati pjesme koje se zovu “Shriek Well Before Dying” i “Roast of The Town”, čak i posvetu kultnom Impetigu u pjesmi “RE-organ-ized”.

Muzički, kao što sam već i napomenuo, album je posveta death metal i metalu osamdesetih općenito, zato ako ste ljubitelj staroškolskog pristupa bez ispolirane produkcije kakav su osamdesetih imali Master, Sacrifice, Death, tj. death metala koji odiše atmosferom koja vas jednostavno natjera da se naježite, ovo je album za vas. Obavezna audio lektira!

Pročitaj i ovo:  "Lower Form Resistance" benda Dissimulator: Magična SF sonična vožnja

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Tombstones
Ime izdanja: Not For The Squeamish
Izdavač: Razorback Recordings
Godina izdanja: 2010
Website benda: http://www.myspace.com/tombstonesdeath

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

Prethodni članak
Naredni članak

SLIČNI ČLANCI

Skip to content