Enthrallment – Immerse Into Bloody Bliss

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Bugarski brutalni death grind sastav Enthrallment imali smo priliku pogledati u Sarajevu i Tuzli. Iako su oni novitet u Bosni i Hercegovini, u underground vodama istočne Evrope pliva poprilična količina njihovih fanova, ipak bend postoji od 1998. godine i album “Immerse Into Bloody Bliss” je njihovo drugo izdanje, izdano 2008. godine, na desetu godišnjicu postojanja benda.

Odmah po imenu albuma, naslovima pjesama, pravopisno i gramatički loše sklepanim tekstovima na engleskom jeziku, te lošem photoshopiranom (ne)djelu koje predstavlja omot (čemu više ovoliki seksističko-mazohistički stereotipi na omotima???) istog možete pretpostaviti o kakvoj se muzici radi – Enthrallment svira groovy death grind koji strukturalno i nije toliko komplikovan, album je krcat pjesmama nasilne tematike, tortura, nasilje, ubistvo, klanja, bla, bla, bla. Produkcijski posao je odrađen kako treba, malo ubrzaju, pa onda uspore dok glas cijelo vrijeme milozvučno emituje zvukove koji se onomatopejski mogu opisati kao uiiiii i oink-oiiiiink, što bi u metalskom svijetu bilo nazvano pig squeals  i growls.

Najbolja pjesma albuma je totalni uljez, pjesma koja također nosi naziv “Enthrallment” i totalno je staroškolsko tesanje sa masnim basom i mid-tempo brzinom. Kad bih tražio najbolju pjesmu na albumu, onda bih je našao na broju šest, a to je ova milozvučna kompozicija.

Sve ste ovo već vidjeli i sve ste ovo već čuli, pitanje je samo da li volite ovakav zvuk ili ne volite. Ja sam album čuo par puta, ali sam samo jednu stvarku ponovljao više od par puta. Krkanje bez granica mi u death metalu jednostavno nikad nije bilo privlačno, IAKO! Enthrallment i slične bendove uživo uvijek mogu pogledati u društvu prijatelja i velike količine alkohola.

P.S. Po Metal-Archives bazi podataka, postoje dva Enthrallmenta, jedan iz Bugarske o kojem sam upravo pisao i još jedan iz Njemačke koji također svira death metal. Onako napominjem, da se ne zbunite…

Pročitaj i ovo:  10+ najboljih izdanja 2023. godine (Minel Abaz)

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Enthrallment
Ime izdanja: Immerse Into Bloody Bliss
Izdavač: Metal Age Productions
Godina izdanja: 2008
Website benda: http://www.myspace.com/enthrallment

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

1 komentar

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content