Vengince – A Turn For The Worst

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Američki bend Vengince sarajevska i bh publika imala je priliku pogledati i čuti uživo petog septembra ove godine u sklopu njihovog koncerta sa bendovima Drone i Pro-Pain. Tom prilikom, sjajno raspoloženi Vengince naprosto je dijelio albume u zamjenu za krušku (rakiju, pazi na akcent) i Sarajevsko pivo, pa sam se i ja domogao njihovog albuma.

Moderni hardcore nikad nije bio moj fah, ali ima nešto u vezi ovog albuma što me je natjeralo da ostanem prilijepljen ušima za zvučnike do kraja. To nešto se tek kasnije izdefinisalo sjajno. To “nešto” je – BIJES.

Ovo je jedan bijesan album. Puno bijesniji nego dosta hardcore albuma koje sam čuo u zadnje vrijeme. Bijes je osnova hardcorea ako mene pitate, naravno, pozitivno usmjeren bijes. A ovdje ga ima, iz pjesme u pjesmu, iz riffa u riff.

Najviše će ovaj album leći modernoj generaciji corera i metalaca – breakdowni su sastavni dio svake pjesme i sve vas tjera da satirete glavu i ostatak tijela od bacanja. Inače, breakdowni me poprilično nerviraju, ali kažem, nešto je čudno sa ovim albumom i bez njih bi sve bilo – prazno.

Velika zamjerka ide na nedostatak bilo kakvog bookleta, baš sam se počeo radovati da ću moći pročitati tekstove benda, kad razočarenje. Tekstova nigdje, samo imena članova benda i web adresa. :(

Na jednoj od pjesama gostuje i Lord Nelson, novi vokal legendarnog Stuck Mojo-a. Nije da je on uradio išta revolucionarno na albumu, ali eto, u svrhu prezentacije i recenzije albuma moram ne izbjeći napominjanje i te činjenice.

Brz, bijesan, težak i moderan – sjajan album benda Vengince koji ne smijete propustiti, a trebate ih podržati jer su, koliko sam ja shvatio sami izdali ovaj album. Nadam se da je što veći broj ljudi nabavio ovo izdanje. Ja sad tražim i njihova ranija izdanja. Super bend.

Pročitaj i ovo:  SAWA Fest 2022, drugi dan: Vječna vatra punka!

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Vengince
Ime izdanja: A Turn For The Worst
Izdavač: Samoizdanje
Godina izdanja: 2009
Website benda: www.vengince.com

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »