Večeras prvo zagrijavanje za Sarajevo Metal Fest 2012!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Večeras će se u sarajevskom klubu „AG“ održati prvo zagrijavanje za Sarajevo Metal Fest 2012., gdje će tuzlanski death metal giganti ToxicDeath koncertno promovisati svoje novo izdanje, EP „Techniques of Darkness“!

Death metal bend ToxicDeath oformljen je 2000. godine i već dvanaest godina slove za neprikosnovene kraljeve death metala u Bosni i Hercegovini. Savršen spoj tehničke potkovanosti i brutalnosti koja je karakteristična za death metal donio im je ovu titulu. 2004. godine sami su snimili i objavili debi album „Contamination“ koji je hvaljen od publike i kritike, a 2012. godine stiže nam i „Techniques of Darkness“.

Ovaj EP sadrži šest novih pjesama benda ToxicDeath i predstavlja uvertiru za drugo studijsko izdanje benda koje će biti objavljeno nakon pregovora sa zainteresiranim izdavačkim kućama.

Specijalni gosti na promociji novog studijskog materijala benda ToxicDeath su povratnici u Sarajevo koji su se sarajevskog i bh publici predstavili prije više od šest godina na United Forces Festivalu 2005. godine – u Sarajevo se vraća zagrebački death metal trio USUD!

Osnovani 1999. godine, Usud sa tri člana uspijeva u onome u čemu ne uspijevaju bendovi ni sa četiri ili pet članova: kreirati fantastičnu, zlu atmosferu death metala, sonično ludilo kakvo rijetki bendovi uspijevaju pokrenuti svojom živom, ali i studijskom svirkom. Jedan su od rijetkih regionalnih bendova koji su se USUDili pjevati na domaćem jeziku i koji nisu ni u jednom trenutku spali pod bilo kakve točkove trendova, a dva studijska ostvarenja „Usud“ i „Creator’s Sorcery“ smatraju se jednim od najboljih death metal ostvarenja sa ovih prostora. Više od šest godina čekalo se na povratak Usuda u Bosnu i Hercegovinu, te će njihova svirka sa ToxicDeathom zaista biti metal poslastica koju ne smijete propustiti!

Pročitaj i ovo:  Obavještenje: Radikalna promjena uređivačke politike ISK

Više informacija o bendovima potražite na:

https://www.facebook.com/pages/Usud/111724748911958

https://www.facebook.com/toxicdeath.band


Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content