Tužan dan za metal zajednicu, preminuli Joey Jordison (Slipknot) i Mike Howe (Metal Church)

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Nakon što smo jučer u jutarnjim satima saznali da je preminuo Mike Howe, frontmen Metal Churcha koji se u bend vratio 2015. godine nakon dvadeset godina odsustva sa scene, večeras je objavljena informacija da je preminuo i nekadašnji bubnjar i osnivač Slipknota Joey Jordison.

Porodica Jordisona izjavila je da je bubnjar preminuo u ponedjeljak, mirno u snu, ali tačan uzrok smrti nije otkriven. Porodica je u obraćanju javnosti zamolila za privatnost i mir, te najavila da će sahrana biti zatvorena za javnost. Jordison je bolovao i od poprečnog mijelitisa, upale kičmene moždine koja mu je uzrokovala velike probleme sa sviranjem. Nakon što je otpušten iz Slipknota, Jordison je svirao sa grupama Scar The Martyr, Vimic i Sinsaenum.

Vijest o smrti frontmena Metal Churcha Mikea Howea objavio je sam bend na svojoj Facebook stranici.

Howe je na početku karijere sa Metal Churcheom pjevao na albumima Blessing in Disguise, The Human Factor i Hanging in the Balance, nakon čega se odlučio povući iz muzičke industrije i posvetiti porodici i karijeri stolara. 2005. godine se ipak vratio u Metal Church i snimio albume XI i Damned If You Do, kao i četiri nove numera za kompilaciju From The Vault koja se na kraju ispostavila kao posljednje studijsko izdanje ovog muzičara.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI