Buka se vraća u Jaromer – Josefstadt 2021!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Već drugu godinu zaredom, zbog poznatih razloga usljed COVID-19 pandemije, organizovanje masovnih okupljanja je izuzetno otežano, te praktično nemoguće. Međutim, to nije spriječilo organizacijski tim Brutal Assaulta da najvjernijim posjetiocima omogući druženje u manjoj, te nešto drugačijoj formi ali na tradicionalnoj lokaciji uz prepoznatljivu atmosferu.

Josefstadt, kako su Prusi zvali tvrđavu u češkom mjestu Jaromer, je trodnevni festival koji će ove godine biti održan od dvanaestog do četrnaestog avgusta, te predstavlja “mali Brutal Assault” za sve one koji ne žele čekati narednu godinu kako bi ponovo čuli svoje omiljene bendove na legendarnoj lokaciji na sjeveru Češke Republike.

Švedski HYPOCRISY predvodi spisak od preko četrdeset izvođača, na kom su se našli i MARDUK, francuski IGORRR, njemački thrasheri DESTRUCTION, VADER, DECAPITATED, poljski black metalci MGLA, te mnogi drugi.

Ulaznice možete nabaviti na www.brutalassault.cz/en/tickets

Više informacija o Brutal Assault i Josefstadt festivalima možete naći klikom na oficijelni sajt www.brutalassault.cz, te Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI