Billain predstavio teaser trailer za film Fugitive

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Billain
Foto: Andreja Marković

Bosanskohercegovački producent Adis Kutkut Billain predstavio je teaser trailer za SF film Fugitive (Bjegunac), temeljen na priči o jednom od protagonista iz konceptualnog kratkog filma Nomad’s Revenge. Nomad’s Revenge je objavljen uz istoimeni Billainov album 2019. godine.

“Fugitive se poigrava sa idejom eksperimenata na ljudskoj rasi koji mogu zaživjeti i na ovim prostorima u budućnosti, na našu ili inostranu inicijativu. Govori o odnosima ljudi, tehnologije i vremena, međusobnoj isprepletenosti koja nas čini onim što jesmo, odlukama koje definišemo kao izbore i onim što nam se nameće. Sa pojavom i utjecajem kvantne fizike na povezanost vremena i prostora, a time i nas u njoj, vrijeme postaje ništavno, i samo sjećanja ostaju kao posljednji svjedoci fragmenata čovječanstva”, govori Billain.

Na oživljavanju futurističke vizije Sarajeva nazvane NeoSarayevo radio je međunarodni tim. Za animaciju je zadužen tajvanski animator Cheng WeiZhi, 3D modeling potpisuje Geordie Third (Machine Cult) iz Škotske, a ilustrator Marko Gačnik je asistirao na kreiranju ilustriranih nacrta za priču. Pored scenarija, Adis Kutkut Billain je bio zadužen za kompletan zvučni dizajn i muziku, dok je za koprodukciju odgovorna kuća Kontraplan iz Sarajeva.


Ekipa filma je lansirala i modnu liniju Fugitive na čijim artiklima dominira simbol #eyetifacts. Ljubitelji Billainovog djela prepoznat će misteriozne kamene oči, artefakte koje je Billain duže od decenije slikao i ostavljao diljem svijeta, bez ikakvih objašnjenja. Kupovinom ovih proizvoda direktno se podržava rad na filmu.

Za sve vijesti o filmu pratite oficijelnu stranicu i Billainov Instagram nalog.

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content