Tronus Abyss – Vuoto Spazio Trionfo

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Upozorenje: Na par mjesta na internetu se dalo pročitati da je filozofija ovog benda usmjerena ka desničarskim filozofijama. Nažalost, za vrijeme recenziranja ovog albuma, imali smo samo promo kopiju bez tekstova. Ako je to istina, ISK Webzine / Radio Show NE PRIHVATA nikakvu odgovornost i obaviještava sve čitaoce webzinea da ne podržava ni na koji način desničarsku politiku.

Sharan
ISK Urednik

I taman kad pomislim da je MZ počeo da radi nešto vrijedno slušanja, upalim i četvrti promo, takođe djelo dotičnog muzičara, i već nakon prvih pet pjesama postajem svjesna da je ovo ubjedljivo nešto najgore što sam u dugo vremena imala priliku čuti. Istini za volju, ne znam ni kako bih definisala šta ovaj bend svira. Prema onome što piše na poleđini promoa, ovo bi trebalo da bude neki „pseudo eksperimentalni ambient noise black metal“. Bilo kojoj osobi upoznatoj s ovim žanrovima, sam ovaj opis bio bi dovoljan da se drži podalje od ovog izdanja, a tim više što na Vuoto-u ne može da se čuje niti jedan prepoznatljiv ton bilo kojeg od ovih žanrova.

Trinaest pjesama ubitačno dosadne „muzike“ od koje se već u prvih desetak počinje stvarati mučnina u stomaku (al ne ona pozitivna koju bi noise bendovi i trebalo da stvaraju), ne pružaju niti jedan jedini trenutak u kome bi slušatelj mogao prepoynati muzički kvalitet.

Prepotentan i bez trunke vjerodostojnosti napisan info na poleđini kaže nam kako je ovo „inner core of visionary Black metal“, te „Black metal, crossing the borders“. Ovo black metala očima nije vidjelo, a da ne pričam o prelasku granica i esencijama vizionarstva. Izuzetno loše snimljen i nadasve iritirajući album.

Pročitaj i ovo:  Je'nostavno sarajevskaaa furka: Ezani i rokenrol

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Tronus Abyss
Ime izdanja:
Vuoto Spazio Trionfo
Izdavač:
ATMF
Godina izdanja:
2009.
Website benda: http://www.myspace.com/tronusabyss

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI