Throwdown – Vendetta

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Volim ove jednostavne bendove – gitara, bas, bubnjevi i vokal, instrumenti u ruke i deri. To je hardcore. To je definicija HC-a po meni. Throdown je primjer te definicije.

Album ”Vendetta” iz 2005. godine je logičan nastavak sjajnog ”Haymakera”, kojim se ovaj bend i probio. Ponovo su pjesme socijalne prirode, govore o neskladu među ljudima, o tome šta se krije ispod površine lažnog sjaja.

Ovaj album jednostavno rastura, za ove albume nije potrebna recenzija. Stavite slušalice i slušajte zvuk doboša – tako je dubok, agresivan, udara u mali mozak. Taman kad vam mozak padne na koljena tražeći izlaz, ulijeću stvarno, ali stvarno zajebane gitarske i bas dionice koje oblože bubanj, i smrve vas do krajnjih granica. Throwdown je napravio album koji je soundtrack za sprovod u mosh pitu. Glave na sve strane, slomljeni vratovi i kičme, njihova bol svira ”Vendettu”.

Iako mlad bend, shvatit ćete jako brzo, nakon uvodne ”We will rise” šta ljudi žele da kažu i poruče. Dosta je diskriminacije, pucanja u leđa. Vjernost – prijatelji – porodica – hardcore – Throwdown. Ovaj bend živi HC na način koji se od početka ovog zvuka shvata svetim pravilom, aksiomom.

”Vendetta” je krik ulice, koji se lako može preslikati na bosansko – hercegovačku situaciju, ovo je ono što je duboko u svima nama, nama koji smo hrabri da razmišljamo svojom glavom. Ovo je HC. Već sam to rekao, neka da ponovim. Ovo je HC. Visoka ocjena, nije savršen, ali će vam pružiti puno zabave za vrijeme slušanja.

Pjesma ”Burn” je mrak.

Uh, uvijek postanem umjetnički gay raspoložen u ovim HC recenzijama. Kill me :) i slušajte Throwdown.

Pročitaj i ovo:  Intervju: "Heavy Punk" dvojac Teen Mortgage

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Throwdown
Ime albuma: Vendetta
Izdavač: TrustKill Records
Godina izdanja: 2005
Website benda: www.throwdowngo.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI