Throneum – Death Throne Entities

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Slušajući poljski Throneum koji je u svojoj karijeri nanizao zavidnu količinu studijskih cjelovečernjih, demo i split izdanja po glavi su mi se rojile misli od kojih je najglasnija bila: pa dobro, je li se ovi ljudi zajebaju ili su zaista ozbiljni?

No da me neko ne shvati pogrešno, uživam i u trenutku pisanja ovog teksta slušajući posljednji studijski album Throneuma nazvan “Death Throne Entities”. Ovi Poljaci (nekad duo, a nekad trio) sviraju ono što se danas zove ekstremni metalpravi metal ili kako god vi želite to nazvati. U pitanju je poprilično pojednostavljena, bilo kakvih tehnikalija lišena verzija death/thrash/black metala sa akcentom na budalastu, ponekad čak i blesavu količinu brzine koja ima primat nad preciznošću, pa mi napamet padaju bendovi kakav je recimo Nunslaughter i najranija edicija Slayera.

Sama produkcija albuma je zapravo razlog mog smijeha i gore postavljenog pitanja; u pitanju je produkcija koja se po današnjim standardima smatra lošom, nebalansiranom, čak i amaterskom, bubnjevi su u prvom planu, gitara je negdje daleko nazad, glas je vrišteći, a bas para uši, te svako ko sluša će dobiti privid da je zapravo u pitanju živi album sa koncerta na kojem su bile ozvučene samo komponente bubnjeva.

No u Throneumu ima više iskrenosti i jačine nego u 90% današnjih bendova koje nam industrija lansira pod etiketom metala. Kvragu, zvuče bolje nego i 90% grupa koje se danas guraju da budu što više anti-današnji metal!

PAKLENA PREPORUKA!

COVER ART:

Pročitaj i ovo:  Jedinstvo, prijateljstvo, snaga: Razlog za donaciju

INFO:

Ime benda: Throneum
Ime izdanja: Death Throne Entities
Izdavač: Pagan Records
Godina izdanja: 2011
Website benda: Facebook stranica

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

ISK INSTAGRAMANIJA!

SLIČNI ČLANCI