Therapy? stiže u Beograd ovog marta

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

therapy, beograd
Therapy su jedan od najznačajnijih bendova devedesetih (foto: Therapy? promo)

Jedan od najznačajnijih bendova Sjeverne Irske, alternativni rock-metal bend Therapy? nastupit će u Hangaru Luke Beograd u subotu 23. marta. Therapy? se u Beograd vraća nakon 17 godina, a na repertoaru su najavili čitav opus iz njihove tridesetpetogodišnje karijere.

Therapy? je jedan od najznačajnijih bendova Sjeverne Irske, nastali 1989. godine, a u prethodne tri i po decenije objavili su 16 studijskih albuma. Debi album “Babyteeth” objavili su 1991. godine, a zatim su uslijedili “Pleasure Death” (1992) i “Nurse” (1992) koji su stvorili reputaciju Therapy?-ja kao jednog od najuzbudljivijih sastava na alternativnoj sceni.

Veliki komercijalni uspjeh i masovnu popularnost stekli su albumom “Troublegum” iz 1994. godine, koji se našao na petom mjestu UK top liste albuma i prodat je u više od milion primjeraka širom svijeta. Ovaj album, kao i singlovi “Nowhere”, “Die Laughing”, “Screamager” i “Trigger Inside” afirmisali su Therapy? kao jedan od najvažnijih bendova tog vremena.

U maju 2023. gdine su objavili svoj šesnaesti studijski album “Hard Cold Fire”.

Bend Therapy? dobio je brojne nagrade i priznanja tokom svoje karijere, a osim nominacije za Mercury Prize za album “Troublegum”, takođe su bili nominovani za Brit Awards i MTV nagrade.

Ograničen kontingent ulaznica u prodaji je po promo cijeni od 40 KM (2400 dinara) putem Cooltix-a, Gigs Tix-a i Ticket-a, kao i na prodajnim mjestima širom Srbije. Više informacija dostupno je na službenoj i Facebook stranici produkcijske kuće Strangefear, kao i na Facebook najavi koncerta.

Minel Abaz
Minel Abaz
Bubnjar nekoliko sarajevskih punk grupa. Istaknuti antifašista i mislilac.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content