Brutal Assault 2024 – Ekskluzivni Cult Of Fire nastup

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...


Brutal Assault će biti domaćin premijernog susreta klasične muzike i black metala – CULT OF FIRE će uz pratnju Bohemskog simfonijskog orkestra iz Praga, pod vodstvom maestra Martina Šanda, odati počast kompozitoru Bedřichu Smetani i njegovim djelima.

Ove godine navršava se dvije stotine godina od rođenja jednog od najvećih kompozitora u
istorija češke klasične muzike. Bedřich Smetana rođen drugog marta 1824. godine, s pravom je stekao posebno mjesto u srcima njegovih savremenika i generacija koje su slijedile. Više od stotinu i pedeset godina kasnije, ekstremna metal scena u (tadašnjoj) Čehoslovačkoj počela je da se formira, vođena nekolicinom grupa koje su posadile sjeme za ono što će kasnije postati dio takozvanog drugog talasa black metala. Vjerni ovoj tradiciji, Cult of Fire su odabrali uzdignuti baklju crnog plamena i postati jedan od rijetkih međunarodno poznatih black metal bendova koji dolaze iz domovine Brutal Assaulta.

 

Do sada su svoju muziku i upečatljivi vizuelni identitet donijeli odabranim sljedbenicima na većini kontinenata svijeta, dok su njihovi nastupi predstavljaju poseban živi ritual za sve black metal fanove.

Specijalni natup Cult Of Fire i Bohemskog simfonijskog orkestra iz Praga definitivno će ispisati nove stranice Brutal Assault istorije.

 

Tvrđava Josefov – glavni bastion ekstremne umjetnosti Srednje Evrope, će od sedmog do desetog avgusta, tokom četiri festivalska dana i na pet bina, ugostiti više od stotinu i dvadeset izvođača mračne umjetnosti.

Ulaznice za Brutal Assault festival možete nabaviti na www.brutalassault.cz/en/tickets

Više informacija o Brutal Assault festivalu možete naći klikom na oficijelni sajt www.brutalassault.cz, te Izvan Svake Kontrole koji je jedini medijski partner festivala za područje Bosne i Hercegovine.

 

Goran Salković
Goran Salković
Dugogodišnji saradnik ISK, čovjek broj jedan organizacije Sarajevo Metal Fest Promotions.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content