Sve što trebate znati o sarajevskom koncertu Marduka

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

marduksloga

Crna nedjelja je pred vratima – 18. oktobra u klubu Cinemas (Sloga) po prvi put u Bosni i Hercegovini zasvirat će švedski Marduk, jedan od najcijenjenijih bendova drugog vala black metala. Osnovani 1990. godine kao death metal bend sa black metal utjecajima, pod vodstvom Morgana Steinmeyera Håkanssona grupa se godinama profilirala u black metal smjeru. Snimivši trinaest albuma od kojih je posljednji “Frontschwein” objavljen 2015. godine. Pored klasičnih antireligijskih i satanističkih tema, Marduk je poznat i po tematskim albumima i interesiranju za historiju Drugog svjetskog rata, što je prvi put evidentno na albumu “Panzer Division Marduk” iz 1999. godine.

Koncert u Slogi će u jednu ruku biti fešta ekstremnog zvuka jer pored Marduka bh. publici će se predstaviti i još pet grupa.

Osnovani 1993. godine u Gjøviku u Norveškoj, Crest of Darkness vođeni su od strane Ingara Amliena koji je grupu osnovao dok je još uvijek bio aktivan u Conceptionu, norveškom progresivnom sastavu. Za razliku od Conceptiona, Crest of Darkness predstavljao je Ingarov način da izrazi ljubav i interesiranje ka temama satanizma i vampirizma. Crest of Darkness objavio je šest albuma, a najnovije izdanje je EP “Evil Messiah” iz 2015. godine.

Francuskom sastavu Svart Crown svirka u Slogi bit će druga posjeta Sarajevu. Osnovani 2004. godine, Svart Crown kroči black/death stazama, a dosad su objavili tri izdanja. Njihova album “Profane” objavljen od strane izdavačke kuće Listenable Records mnogi su uvrstili u top listu najboljih izdanja iz 2013. godine.

Poljski Saratan strši među grupama koja će u nedjelju nastupiti u Slogi. Saratan bi se uslovno mogao nazvati poljskim odgovorom na Melechesh i Orphaned Land. Poljaci kombiniraju zvuke thrash i death metala sa orijentalnim melodijama odsviranim na izvornim instrumentima Bliskog istoka. Grupa je produžetak životnog interesovanja članova grupe – basista Jarek Niemiec diplomirao je iranistiku. Njihov posljednji album “Asha” objavljen je ove godine.

Četveročlani black metal sastav Moribund Oblivion poznat je bh. publici. Nastupili su na drugom izdanju Sarajevo Metal Festa 2011. godine. Ovaj turski black metal sastav osnovan je 1999. godine, a dosad su objavili pet studijskih albuma.

I thrasheri će doći na svoje u nedjelju – u Slogi će se predstaviti grčki thrash metal sastav Bio-Cancer. Najmlađi član ovog karavana osnovan je 2010. godine, a dosad su objavili dva studijska albuma krcata klasičnim thrash riffovima.

Karte za ovaj koncert su još uvijek u pretprodaji i možete ih nabaviti u klubu Sloga i klubu AG. Karata po pretprodajnoj cijeni od 20 KM je ostalo jako malo te organizator Comrade Booking urgira da svoju uzmete što prije. Na vratima će karte biti dostupne po cijeni od 25 KM.

Koncert počinje tačno u 18.00 h. Napominjemo da ćemo ovaj članak osvježiti kada se pojavi satnica benda, ali za sve najsvježije informacije, ne zaboravite posjetiti i Facebook najavu koncerta.

ISK i Comrade Booking Vas nagrađuju sa jednom kartom za ovaj koncert! Sretnog dobitnika/icu ćemo izvući u subotu, 17. oktobra.

Šta trebate uraditi da bi osvojili kartu?

  1. Posjetite našu Facebook stranicu i objavljeni link ovog članka podijelite sa PUBLIC (javnom) dozvolom na svom zidu. To je važno jer je to jedini način da vidimo da ste to uradili.
  2. Iskoristite donju sliku (molimo vas, ne neku drugu) i kreirajte vaš lični corpsepaint dizajn! Umjetnost corpsepainta usko je vezana za black metal, a mi vam dopuštamo da to uradite kako god želite – boje i dizajn su vaš lični izbor! Inventivnost iznad tehnike, zapamtite!
  3. Sliku svog dizajna corpsepainta postavite u komentarima NA OVOJ STRANICI i OBAVEZNO napišite svoje Facebook ime kako bi mogli provjeriti da li ste podijelili članak.

Neka pobijedi najbolji/a?

corpsepaint

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

3 KOMENTARI

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content