Steel Panther – All You Can Eat

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ljubiteljima kvalitetne rock’n’roll parodije nove generacije Steel Panther ne treba posebno predstavljati. Radi se o bendu koji se veoma lagano može okarakterisati kao bezobrazna i ljigava verzija Spinal Tapa. Crpeći inspiraciju iz zlatnog (i jedinog) doba američke sleaze/glam rock/cock rock scene, tačnije – iz osamdesetih, Steel Panther reciklira sve ono sa čime su Poison, Bon Jovi i slični šokirali roditelje, a što je danas i više nego naivno i smiješno.

“All You Can Eat” je treći album Steel Panthera, ukoliko ne računamo samoizdati “Hole Patrol” koji je objavljen pod imenom Metal Shop, a reizdan pod imenom Metal Skool. Izdanje iz 2014. je direktan nasljednik priče, lika i djela četvorice razuzdanih seksualnih manijaka sa Sunset Stripa – dvanaest apsolutno politički nekorektnih glam/sweet/sleaz/heavy metal/cock rock kompozicija u kojima se kontempliraju problemi Sindroma široke vagine, rupa za posebne namjene u pregradnim zidovima toaleta u Francuskoj, dilema o tome šta raditi dan prije smaka svijeta, te muškaraca koji su izgubili mentalne testise. Bezobrazno, cinično i super zabavno, to su epiteti kojima se može opisati izbor tema na novom albumu Steel Panthera.

Ni na muzičkom planu nije bilo prevelikih promjena, što znači da je svirka opet veoma dobra, čvrsta i slojevita, sa fantastičnim hommage momentima koje će prepoznati ljubitelji (tajni i javni) natapiranih frizura. Gitarista benda Satchel još jednom dominira albumom; svaki riff, svaka solo dionica koju odsvira zvuči grandiozno i glamurozno.

Ako volite nešto ili sve od ovoga: alkohol, narkotici, rock’n’roll, seksualni odnosi sa maloljetnicama, glasnoća, sjajilo za usne, čudni seksualni položaji, natapirana kosa, tigrasti uzorci, svilene marame, dobra parodija, žestoka svirka, solaže koji zvuče kao da liječe karcinome – “All You Can Eat” nudi sasvim dovoljno na tanjiru. Pretjerano, bez kontrole i kao savršeno za nadolazeće sunčane proljetne i ljetne dane.

Steel Panther – All You Can Eat
2014 / Steel Panther / Open E Music
Website benda

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content