Snima se dokumentarni film o sarajevskom koncertu Brucea Dickinsona!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

screamformesa

Dokumentarni film o sarajevskom koncertu Brucea Dickinsona održanom na današnji dan prije dvadeset godina se snima i nosi naziv “Scream For Me Sarajevo”!

Četrnaestog decembra prije dvadeset godina u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu je održan jedinstven i neponovljiv koncert. U Sarajevo je došao Bruce Dickinson sa bendom čiju su postavu činili Alex Elena (bubnjar), Chris Dale (bas gitarista) i Alex Dickson (gitarista). Na koncertu su binu sa Bruceom dijelili bendovi Almanah i Sikter.

U Slogi su se našli posjetioci koncerta, tadašnji tinejdžeri, ali i ‘klinci’ rođeni poslije 1994. godine

Sinoć je u sarajevskom klubu Sloga održano druženje povodom dvadesete godišnjice ovog značajnog dešavanja, te upoznavanje prisutnih sa projektom dokumentarnog filma “Scream For Me Sarajevo”.

Program je vodio urednik radijske emisije The Aebyss Džemal Bijedić, a prisutnima su se predstavili i kratko obratili članovi bubnjar Alex Elena, basista Chris Dale (koji je napisao odličan vodič kroz dane sarajevskog pakla za Metal Talk), tadašnji vođa osiguranja Trevor Gibson (sada vlasnik studija Circle Studios u Birminghamu), te major Martin Morris. Adnan Ćuhara iz bh. kuće Prime Time predstavio je i režisera Tarika Hodžića, inicijatora ideje Jasenka Pašića, te producenticu iz Londona, Tatjanu Košanin Mocu.

Prisutni su imali priliku vidjeti i dio snimke nastupa Almanaha

Emitiran je i dio snimke koncerta Almanaha, te sačuvani snimci nastupa Brucea Dickinsona.

Počašćeni smo i zanimljivim trailerom filma koji nagoviještava da će sama priča dokumentarnog filma u prvi plan staviti građane Sarajeva koji su bili tu 1994. godine i njihova iskustva, a koji su dvadeset godina kasnije ispričali dio svoje priče vezane za ovaj fantastičan događaj. Najavljeno je da bi film trebao biti objavljen u ljeto 2015. godine.

Chris Dale, dvadeset godina kasnije
Alex Elena, dvadeset godina kasnije

Obilježavanje ovog važnog datuma završeno je nastupom sastava Neki Novi Klinci.

Nastavljamo pratiti priču vezanu za “Scream For Me Sarajevo”: ISK će uskoro objaviti i intervjuistični obračun sa Chrisom Daleom i Alexom Elenom, a u narednim sedmicama pokušat ćemo presresti režisera Tarika Hodžića i Jasenka Pašića kako bi nam dali odgovore na neka od krucijalnih pitanja vezanih za ovaj dokumentarni film.

Pročitaj i ovo:  Rasprodan Hellfest 2023

ISK se zahvaljuje Armelu Hudutiju na ustupljenim fotografijama i dozvoli da se iste objave.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »