Sick Of It All – Death To Tyrants

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Trenutno slušam ovaj album i naprosto se trudim da tipkam dovoljno brzo i furiozno, na način na koji je odsviran i ovaj album. Znam da bi to samo dovelo do hrpe grešaka, pa ću vam pokušati, nakon što se smirim od zadavanja, benganja i sličnih stvari, objasniti zašto je ovaj album jedan od mojih novih fav albuma koje ne vadim iz playera.

Sick of It All je ime, brand, i kad kupite njihov album, znate šta dobijate, a to je neprikosnoveni HC, koji nema granica, bolesna zvijer puštena da vam dokusuri uši. D2T nije nimalo drugačiji album od prijašnjih izdanja ovog benda, iako je sigurno najžešće izdanje koje su izbacili. Iako je SOIA pomalo i sama upala u zamku privlačnosti Metal-Corea, oni su tu jako dobro oblikovali, dobijete album pun sjajnih neispranih metal riffova, i HC duha, koji vas tjera da uzmete bejzbol palicu, srušite zgradu vlade, ili neku sličnu gadariju i uradite nešto dobro za kvalitet života u svojoj napaćenoj državi.

Tekstovi socijalne prirode vas natjeraju da se zamislite. U kakvom mi svijetu živimo? ”Let’s celebrate that we don’t give a fuck”, glasna i jasna poruka političarima i ostalim govnima i šljamu koji truje narod. SOIA ima poruku za George Busha, za svjetske zavjere, za silovatelje, ubojice, manijake, ali i za nas sviju, da treba da se probudimo. Sve zapakovano na sjajni komad plastike.

Album je prepun ”singalong” refrena, i mosh pit dijelova koji bi sigurno dosta ljudi ostavili bez daha i nogu u opakoj šutci. Nekoliko pjesama sa ovog albuma su jednostavno himne za mene, preporučujem vam svima da posebnu pažnju obratite na pjesme ”Die Alone” i pjesmu ”Fred Army” na kojoj gostuje Freddy iz Madballa.

Pročitaj i ovo:  Plazm, Smrdljivi Martini i Prater: Razbijanje monotonije i drugih očekivanja

Iako iza sebe imaju 20-godišnju karijeru, SOIA su svježi kao da je prvi dan njihove karijere. Još uvijek bijesni, furiozni i spremni da se na HC načinom obračunaju sa svima koji im stanu na put, donose nam još jedan sjajan album koji će jamačno dugo vremena ostati u vašim playerima.

BASS JE BETON :)

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Sick Of It All
Ime albuma: Death To Tyrants
Izdavač: Century Media
Godina izdanja: 2006
Website benda: www.sickofitall.com
Recenzent: Sharan

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content