Sarajevski koncert Damira Avdića pomjeren na 30.10.2013.

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Fotografija: Ognjen Vrljičak

Damir Avdić, gitarista, pjesnik, performer, promovisat će svoj novi studijski album “Human Reich” u Sarajevu, 30. oktobra 2013. u klubu Underground. Iako je koncert prvotno bio zakazan za 31.10.2013., pomjeren je dan ranije zbog tradicionalnog Halloween maskenbala koji će se održati 31.10.2013. u klubu Underground.

“Human Reich” je objavio Kapital Rekord, Damirova izdavačka kuća koja stoji i iza prijašnjeg albuma “Mein Kapital”. Album se može poslušati i skinuti na Damirovom Bandcampu, besplatno ili po cijeni koju sami odredite.

Nekadašnji vokal tuzlanske rock’n’roll grupe Rupa u Zidu, od 2004. kada je izašao njegov debitantski album “…od trnja i žaoka” nastupa sam svirajući Gibson gitaru prikopčanu na Marshall pojačalo. “Human Reich” je njegov peti album, nasljednik albuma “…od trnja i žaoka”, “Mrtvi su Mrtvi”, “Život je Raj” i “Mein Kapital”. Također glumi u predstavi “Most na krvi”, autor je muzike za više pozorišnih predstava, nekoliko dokumentarnih filmova i igrani film Arheo. Objavljene su mu i četiri knjige: “Na Krvi Ćuprija”, “Enter Džehenem”, “Tiket za Revoluciju”, kao i zbirka pjesama “Kuda Sestro”. Sarajevski koncert organiziraju BHxHC Booking i SMF Promotions.

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

1 komentar

SLIČNI ČLANCI

%d bloggers like this: