Sarajevski bendovi sviraju za Bogdana Rakića

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

unclesamdecided

EDIT, 17.05 h

Nakon objave vijesti, na e-mail adresu Izvan Svake Kontrole pristiglo je nekoliko upita naših čitatelja vezanih za organizaciju dobrotvornog koncerta za podršku mladiću Bogdanu Rakiću.

Na jedan od upita možemo odgovoriti odmah – Izvan Svake Kontrole, kao ni urednik Arnel Šarić, ni na koji način ne učestvuje u organizaciji ovog dešavanja. Vijest o organizaciji koncerta objavljena je na našem portalu zarad učešća domaćih rock’n’roll bendova, ali i same prirode dešavanja. Sve informacije smo preuzeli sa službene i javno dostupne Facebook najave dešavanja.

U cilju zadovoljenja zahtjeva naših čitalaca i njihove želje za transparentnošću organizacije ovog kulturnog dešavanja, organizatoru Comrade Bookingu poslali smo i nekoliko pitanja. Čim i ako dobijem odgovore, objavit ćemo ih u potpunosti.

— originalna vijest u nastavku —

Bh. javnost šokirana je bezumnim činom nasilja koji je potresao Teslić 1. novembra kada je osamnaestogodišnji Bogdan Rakić brutalno pretučen. Dvojica osumnjičenih za ovaj čin, Branko Jurić i Armin Jašarević, uhapšeni su i saslušani prije deset dana.

Sarajevska organizacija Comrade Booking odlučila je pomoći Bogdanu i njegovoj porodici. Osmog decembra Comrade Booking organizuje dobrotvorni koncert koji će se održati u klubu Underground u Sarajevu, a na koncertu će svirati sarajevski bendovi Agelast, S.P.U.K., Uncle Sam Decided i Sold Out. Publiku će zabavljat i DJ-ejevi B1mba i Lilsky.

Na Facebook najavi koncerta organizator Comrade Booking navodi da je Bogdan [je] pretrpio napad jer je drugačiji, a svi mi koji smo u metal, punk i hc fazonu [se] možemo tu i tamo suosjećati jer smo makar jednom u životu bili izloženi diskriminaciji na toj osnovi, iako vrijedi napomenuti, zbog objektivnosti, da nijedan od izvještaja nije napomenuo da se motiv napada veže za Bogdanovu pripadnost određenoj rock’n’roll subkulturi.

Pročitaj i ovo:  (ODGOĐENO) Smrt Razuma i Crustalno Jasno u Sarajevu ovog maja!

Comrade Booking je objavio cijenu karte, sistem donacija, kao i informacije o organiziranom prijevozu iz Teslića.

Cijena karte iznosi minimalnih 5 KM, a u kutiju za donacije ste dobrodošli ostaviti i više. Savjetujemo Vam da to uradite.
Sav dohodak, tačnije 100 % od onoga što ostavimo ide pravo u ruke Bogdanove porodice. Kutiju će nadgledati neko blizak Bogdanu, kao što je inače slučaj kada radimo humanitarne svirke. Prevoz iz Teslića organizuje i plaća Comrade Booking. Također ćemo iz svog budžeta dodati nešto donacija na sve ovo što skupimo zajedno.
Nikakvi procenti, troškovi i slično neće biti oduzimani od dohodka ni od kakvih humanitarnih udruzenja, organizacija i ostalih jako upitnih faca.

Više informacija potražite na Facebook najavi dešavanja.

Save

Save

Save

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI