Royal Hunt – In The Heart of The City (Best of 1992-1999)

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ukoliko ste ljubitelj progresivnog power metala, postoji mogućnost da ste čuli za danski Royal Hunt, jedan od najčvrših stubova danskog metal zvuka utemeljen i ozidan 1989. godine.

Nisam baš posebno upućen zašto je bilo potrebno sastaviti kompilaciju od pjesama nastalih baš u ovom dijelu karijere benda; možda zato što je bio studijski najplodonosniji, pa nas je Royal Hunt u tom periodu počastio sa čak pet studijskih albuma. Uglavnom, kompilacija je tu.

Ne bih da sudim kompilaciju ni analiziram njen sadržaj jer bi moja analiza bila laž utemeljena na vazduhu, prije ove kompilacije nisam ni čuo za bend. Ono što sam ja čuo je poprilično solidan power metal koji u jednom trenutku postaje neslušljiv apsolutnim pretjerivanjem u izbacivanju klavijatura u prvi plan. Osnivač benda je klavijaturista, pa vjerovatno voli sebe malo gurnuti gore, ali nakon treće pjesme pitate se da li slušate album u kojem je glavna ideja da se čuju klavijature, a sve ostalo je pozadinska buka.

Šteta, Royal Hunt može pružiti mnogo toga, ali ako su sudeći po ovoj kompilaciji klavijature dominantne na većini njihove diskografije, onda vam nikako ovo izdanje ne mogu preporučiti. Nažalost, samim tim ni ranija.

COVER ART:

INFO:

Ime benda: Royal Hunt
Ime izdanja: In The Heart of The City (Best of 1992-1999)
Izdavač: Scarlet Records
Godina izdanja: 2012
Website benda: http://www.royalhunt.com/news.php

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Translate »