Robb Flynn odgovorio na “šalu” Phila Anselma

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

moron

Svjetska metal javnost posljednja dva dana trubi o incidentu kojim je zatvoreno peto izdanje Dimebasha, dobrotvornog koncerta posvećenog ubijenom gitaristi Pantere Dimebagu Darrellu. Nakon izvođenja pjesme “Walk”, Phil Anselmo je u vidno alkoholiziranom/drogiranom i zapuštenom stanju salutirao nacistički, a zatim viknuo i “White Power!” nakon čega je odveden sa bine.

Youtube korisnik Chris R. postavio je snimak incidenta. Snimak je navodno komentarisao i sam Anselmo koristeći profil kuće Housecore Records koje je vlasnik. Opravdavajući svoje ponašanje ”konzumiranjem bijelog vina” i ”internom šalom”, Anselmo je napisao da neće ponuditi izvinjenje nikome.

Iako su osude metal javnosti bile vidne, ipak je bilo mnogo glasnije arlaukanje spodoba koje nemaju problem sa Anselmovim “šalama” i koje sve koji zastupaju stavove koji se kose sa nacizmom/rasizmom nazivaju “PC (politički korektnom) policijom”, “internet timom za socijalnu pravdu” i poručuju im da “ne budu pičke i očvrsnu”.

Najeminentnija osoba iz metal svijeta koja se zasad obratila povodom ovog incidenta je Robb Flynn, gitarista i vokal grupe Machine Head. Flynn je u jedanaest minuta dugom videu otkrio šta je sve vidio u backstageu ovogodišnjeg Dimebasha, svoje viđenje tuđe podrške Anselmu, zašto i sam strahuje od toga da se javno suprotstavi bivšem vokalu Pantere, no zbog čega je to ipak i uradio.

Pogledajte sjajni video u nastavku, i iako nije novinarski, dopustite nam barem nekad: JEBEŠ PHILA ANSELMA.
(i njegove bendove. Ups, bivah pristrasan).

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content