Robb Flynn odgovorio na “šalu” Phila Anselma

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

moron

Svjetska metal javnost posljednja dva dana trubi o incidentu kojim je zatvoreno peto izdanje Dimebasha, dobrotvornog koncerta posvećenog ubijenom gitaristi Pantere Dimebagu Darrellu. Nakon izvođenja pjesme “Walk”, Phil Anselmo je u vidno alkoholiziranom/drogiranom i zapuštenom stanju salutirao nacistički, a zatim viknuo i “White Power!” nakon čega je odveden sa bine.

Youtube korisnik Chris R. postavio je snimak incidenta. Snimak je navodno komentarisao i sam Anselmo koristeći profil kuće Housecore Records koje je vlasnik. Opravdavajući svoje ponašanje ”konzumiranjem bijelog vina” i ”internom šalom”, Anselmo je napisao da neće ponuditi izvinjenje nikome.

Iako su osude metal javnosti bile vidne, ipak je bilo mnogo glasnije arlaukanje spodoba koje nemaju problem sa Anselmovim “šalama” i koje sve koji zastupaju stavove koji se kose sa nacizmom/rasizmom nazivaju “PC (politički korektnom) policijom”, “internet timom za socijalnu pravdu” i poručuju im da “ne budu pičke i očvrsnu”.

Najeminentnija osoba iz metal svijeta koja se zasad obratila povodom ovog incidenta je Robb Flynn, gitarista i vokal grupe Machine Head. Flynn je u jedanaest minuta dugom videu otkrio šta je sve vidio u backstageu ovogodišnjeg Dimebasha, svoje viđenje tuđe podrške Anselmu, zašto i sam strahuje od toga da se javno suprotstavi bivšem vokalu Pantere, no zbog čega je to ipak i uradio.

Pogledajte sjajni video u nastavku, i iako nije novinarski, dopustite nam barem nekad: JEBEŠ PHILA ANSELMA.
(i njegove bendove. Ups, bivah pristrasan).

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content