Pulski Nulla Osta napokon u Bosni i Hercegovini!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Pulski hardcore punk bend Nulla Osta napokon dolazi u posjetu Bosni i Hercegovini! U organizaciji Mrtvaja Recordsa, Nulla Osta će održati koncert u sarajevskom Kinu Bosna / Prvi maj sedamnaestog marta ove godine, sa početkom u dvadeset i jedan sat. Cijena ulaznice za ovaj koncert je pet konvertibilnih maraka.

Nulla Osta je hardcore punk bend iz Pule nastao 2002. godine, odmah po prestanku postojanja benda Tutta Forza. Tri od četiri člana benda Tutta Forza nastavljaju sa novim bendom i drugačijim zvukom od dotadašnjeg jer se umjesto gitare u bendovskom zvuku pojavljuje još jedan distorzirani bas. Bend čine Dragan na basu, Mićo na basu i za mikrofonom, Vigor za bubnjevima i Đapo kao vokal.

Do danas su odsvirali mnoge koncerte na teritoriji bivše Jugoslavije, sedam evropskih turneja kao i jednomjesečnu turneju u Brazilu 2008. godine. U deset godina sviranja objavili su tri albuma u CD formatu, dvije split kasete, te tri split albuma u vinilnoj formi. 2012. godine očekuje se novo studijsko izdanje.

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content