Drugo i finalno zagrijavanje pred Sarajevo Metal Fest 2012!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Večeras se u Kriterion Art Cinema održava drugo zagrijavanje za Sarajevo Metal Fest 2012 koji će se održati sedmog aprila ove godine u Amfiteatru sarajevskog Doma mladih.

Iako je u početku najavljeno da će na drugoj warm-up svirci u Kriterionu zasvirati bendovi BearTrap, Witch Cult, Deer in The Headlights i Motherpig, jučer je banjalučki bend Deer in The Headlights odgodio svoje gostovanje u Sarajevu zbog lične porodične tragedije jednog od članova benda, kako navode u saopštenju.

Na večerašnjem koncertu će svirati BearTrap, Witch Cult i Motherpig. Koncert počinje tačno u 22.00, a cijena karte iznosi 10 BAM.

Više informacija o bendovima…

Bostonski BEARTRAP po prvi put donosi zvuk powerviolencea u Sarajevo – definitivno osvježenje za sve ljubitelje brze i žestoke muzike hardcore punk usmjerenja. Sa svoja dva dosadašnja studijska ostvarenja „God, Fearing Youth“ i „Nailed Shut“ EP-jem veoma su brzo pokupili simpatije svih ljubitelja ovog zvuka. Koliko zapravo kvalitetne buke može stati u dvadesetak sekundi svake pjesme? Pogledajte Beartrap uživo i saznajte sami!

WITCH CULT, britanski powerviolence / hardcore majstori za sebe kažu da su im instrumenti sasvim slučajno dati što je rezultiralo ogromnom količinom buke koju mogu podnijeti samo individue nesposobne za uklapanje u civilizirano društvo. No na stranu bendovsko viđenje samih sebe, Witch Cult svira odličnu kombinaciju powerviolencea i stare škole hardcorea što se savršeno može čuti na njihovom debitantskom istoimenom cjelovečernjem ostvarenju iz 2011. godine gdje se u devetnaest pjesama u savršenoj simbiozi spojili momenti žanrova kao što su hardcore, powerviolence, grindcore, buke, distorzije, ali i sporih i teških dijelova.

Sarajevsko-županjski trio MOTHERPIG, koji je zatvorio prošlogodišnje izdanje Sarajevo Metal Festa, vraća se na domaće tlo. Dosad je objavljen album „Nojev Let“ u izdanju sarajevske izdavačke kuće Beyond The Sun Records, a po riječima benda, drugi album se sprema i bit će sniman ovo ljeto, te je ovo jedinstvena prilika da ih pogledate uživo kod kuće! Ako volite bendove kao što su Amebix, ne propustite Motherpig!

Hvala na čitanju! ISK testira nove načine komunikacije sa publikom, oslobođene algoritama društvenih mreža. 

Budi dio zajednice koja njeguje rock'n'roll i srodne subkulture!

PRIDRUŽI NAM SE NA ISK DISCORDU! 

Primaj garantovano svaku ISK objavu putem ISK kanala na popularnim aplikacijama!

ISK VIBER

ISK WHATSAPP

ISK TELEGRAM

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

SLIČNI ČLANCI

Skip to content