Poznata prva dva imena Summer Metal Festa 2013!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Ekskluzivno saznajemo da su prva dva potvrđena benda-učesnika ovogodišnjeg izdanja Summer Metal Festa koje će se desiti 26.7.2013. godine tuzlanski Agonize i njemački Inward Effect!

Agonize je jedan od najstarijih aktivnih metal bendova Bosne i Hercegovine. Osnovani u Tuzli 1997. godine od strane Adnana Hatića, Agonize je postao poznat širom regiona i Evrope po svom fantastičnom melodičnom death metal izrazu. Dosad su snimili dva albuma, “The Chosen One” i “When Memory Dies”, a posljednje studijsko izdanje je EP “Fever” iz 2009. godine. Adnan Hatić je osnivač i fantastičnog benda After Oblivion koji je trenutno puno aktivniji, a koji je snimio i album “Stamina” koji je objavila izdavačka kuća Metal on Metal Records.

Posjetite Agonize na Facebooku!

Drugi potvrđeni bend je petočlani sastav Inward Effect koji stiže iz bavarske pokrajine u Njemačkoj. Osnovani su 2009. godine, a svoju muziku karakterišu kao moderni metal, te kako sami priznaju, osnovni utjecaj na njihovu muziku deathcore, metalcore i hardcore.

Posjetite Inward Effect na Facebooku!

Već prva dva imena Summer Metal Festa jamče dobru zabavu. Posjetite i Facebook najavu! Objavljujemo nova dva imena sljedećeg petka!

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

1 komentar

SLIČNI ČLANCI

%d bloggers like this: