Hardcore i senti-metal na Summer Metal Festu 2013!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Nakon što smo prošle sedmice najavili prva dva benda (Agonize i The Inward Effect) koja će svirati na ovogodišnjem izdanju Summer Metal Festa koji će se održati u Sarajevu, 26.7.2013. u klubu “Cinemas” (bivša “Sloga”), počašćeni smo prilikom da objavimo nova dva imena: Na Summer Metal Fest 2013 dolaze novosadski senti-metal junaci Pero Defformero i banjalučki hardcore bend Statement of Hate!

Pero Defformero ne treba posebno predstavljati; novosadski bend osnovan još 1993. godine, doživio je stvarni procvat i zadobio poštovanje ljubitelja muzike i kolega tek povratkom na scenu 2003. godine. Predvođeni neponovljivim frontmenom, meso sopranom Bishketom, Pero Defformero ide tamo gdje ostali bendovi baš i ne smiju – kombinacija je to kafanske muzike i ideja sa oštrim riffovima heavy i progressive metala. Da li je to turbo metal ili heavy folk, žanrovski niko nije odredio, ali jedno se zna: kada Pero Defformero dođe u grad, zabava je zagarantovana!

Pogledajte spot i poslušajte novi singl “Ćerka Đavola”:

Statement of Hate je osnovan krajem marta 2009. godine pod drugim imenom – Carnage. Nakon četiri godine garaže, mnogobrojnih nastupa u Bosni i Hercegovini, promjena u postavi, te traženja zvuka i odgovarajućeg muzičkog pravca, bend mijenja ime u Statement Of Hate i pronalazi se u muzičkom pravcu hardcore/new school. Početkom 2013. godine bend  samostalno izdaje album “Ogromna Količina Balkanske Mržnje” sa deset autorskih pjesama snimljenih u studiju Cirith Ungol.

Album Statement of Hatea možete potpuno besplatno skinuti ovdje.

Sljedeći petak objavit ćemo nova dva imena koja će zasvirati na ovogodišnjem Summer Metal Festu!

Organizatori BHxHC Booking Vas pozivaju da posjetite i Facebook najavu.

 

Arnel Šarić Sharan
Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

Napiši svoje mišljenje

SLIČNI ČLANCI

Skip to content