Hardcore i senti-metal na Summer Metal Festu 2013!

Podrži ISK na Patreonu!

Voliš ISK? Podrži naš rad pretplatom na servisu Patreonu! Klikni...

Nakon što smo prošle sedmice najavili prva dva benda (Agonize i The Inward Effect) koja će svirati na ovogodišnjem izdanju Summer Metal Festa koji će se održati u Sarajevu, 26.7.2013. u klubu “Cinemas” (bivša “Sloga”), počašćeni smo prilikom da objavimo nova dva imena: Na Summer Metal Fest 2013 dolaze novosadski senti-metal junaci Pero Defformero i banjalučki hardcore bend Statement of Hate!

Pero Defformero ne treba posebno predstavljati; novosadski bend osnovan još 1993. godine, doživio je stvarni procvat i zadobio poštovanje ljubitelja muzike i kolega tek povratkom na scenu 2003. godine. Predvođeni neponovljivim frontmenom, meso sopranom Bishketom, Pero Defformero ide tamo gdje ostali bendovi baš i ne smiju – kombinacija je to kafanske muzike i ideja sa oštrim riffovima heavy i progressive metala. Da li je to turbo metal ili heavy folk, žanrovski niko nije odredio, ali jedno se zna: kada Pero Defformero dođe u grad, zabava je zagarantovana!

Pogledajte spot i poslušajte novi singl “Ćerka Đavola”:

Statement of Hate je osnovan krajem marta 2009. godine pod drugim imenom – Carnage. Nakon četiri godine garaže, mnogobrojnih nastupa u Bosni i Hercegovini, promjena u postavi, te traženja zvuka i odgovarajućeg muzičkog pravca, bend mijenja ime u Statement Of Hate i pronalazi se u muzičkom pravcu hardcore/new school. Početkom 2013. godine bend  samostalno izdaje album “Ogromna Količina Balkanske Mržnje” sa deset autorskih pjesama snimljenih u studiju Cirith Ungol.

Album Statement of Hatea možete potpuno besplatno skinuti ovdje.

Sljedeći petak objavit ćemo nova dva imena koja će zasvirati na ovogodišnjem Summer Metal Festu!

Pročitaj i ovo:  Iron Maiden najavio novi album Senjutsu

Organizatori BHxHC Booking Vas pozivaju da posjetite i Facebook najavu.

 

Arnel Šarić Sharanhttp://www.izvansvakekontrole.com
Osnivač ISK i osoba koja malo previše voli rock'n'roll za vlastito dobro.

ČITAJ OD ISTOG AUTORA

ISK INSTAGRAMANIJA!

SLIČNI ČLANCI